Ενα συγκλονιστικό βίντεο που φέρεται να έχει γυριστεί στο εσωτερικό του πολιορκημένου εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ήρθε στο φως και δείχνει γυναίκες και παιδιά που λένε ότι «ξεμένουν από δυνάμεις» και ότι πρέπει να απομακρυνθούν επειγόντως σε έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία.
Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ζητεί εξοπλισμό για τα πυρηνικά εργοστάσιο
Στο βίντεο, το οποίο δεν έχει επαληθευθεί πού ή πότε γυρίστηκε, μια γυναίκα λέει ότι έχει περάσει 50 ημέρες στα υπόγεια καταφύγια, δηλαδή από τις 25 Φεβρουαρίου, τη δεύτερη ημέρα της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Αλλοι άνθρωποι λένε ότι κατέφυγαν στο εργοστάσιο στις αρχές Μαρτίου, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις «σφυροκοπούσαν» τα διαμερίσματά τους με πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές.
Τη δική του αγωνία εκφράζει και η κραυγή ενός παιδιού που ακούγεται να λέει ότι θέλει απεγνωσμένα να βγει έξω αφού ήταν στο εργοστάσιο για δύο μήνες: «Θέλω να δω τον ήλιο γιατί εδώ μέσα είναι αμυδρός, όχι όπως έξω».
- Επέλαση Σεφερλή στην πρεμιέρα του στο Mega και άνετη πρωτιά
- Καλαμαριά: «Κλειδί» στην υπόθεση οι απολογίες των φίλων του 20χρονου - Τι είπε στο Reader ο θείος του 23χρονου
- Πόσο ασφαλή είναι τα social media για έναν ανήλικο σήμερα; Φτιάξαμε λογαριασμό και το διαπιστώσαμε μόνοι μας
- Tα 2 ελληνικά νησιά που αυτό το καλοκαίρι επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες για να μην «βουλιάξουν»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.