Στη σύνοδο κορυφής της G20 που θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ινδονησία, προσκλήθηκε η Ουκρανία και ο πρόεδρός της Βολοντίμρ Ζελέσνκι ενώ παρών αναμένεται να είναι και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως μεταδίδουν τα ξένα Μέσα η Ουκρανία παρότι δεν είναι μέλος της G20 προσκλήθηκε ώστε να παραβρεθεί με τον Ινδονήσιο πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο να προσκαλεί αυτοπροσώπως τον Ζελένσκι.
Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ διένειμε 3,5 δισ. ευρώ στα κράτη - μέλη για να προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες
Όπως σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο AFP τόσο ο Πούτιν με τη Ρωσία να είναι μέλος της G20, όσο και ο Ζελένσκι έχουν επιβεβαιώσει πως έχουν λάβει προσκλήσεις και μένει να φανεί αν θα βρεθούν -και πότε- στο ίδιο τραπέζι.
Αξίζει να σημειωθεί πως η G20 είχε καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ πολλά μέχρι της ζήτησαν τον αποκλεισμό της Ρωσίας και του προέδρου της Βλαντιμίρ Πούτιν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών στο Μπαλί τον Νοέμβριο, αλλά η Ινδονησία αρνήθηκε, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφασιστεί.
- Η απελευθέρωση των γαλάζιων βουλευτών, η επιστροφή του Ντάισελμπλουμ και το mea culpa του Αλέξη Τσίπρα
- Αμαλιάδα: Μυστήριο με τον θάνατο 48χρονης - Εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι άνδρα που τη φιλοξενούσε
- Αποκάλυψη Λιάγκα: «Μου την έπεσε ο καθηγητής που μου έκανε ιδιαίτερα, ήμουν 16 - Ο πατέρας μου δεν με πίστεψε»
- Καιρός την Πρωτομαγιά: Πέφτει η θερμοκρασία έως και 13 βαθμούς - Πότε επιστρέφει η άνοιξη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.