Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σκληρό lockdown ενός μήνα στη Σαγκάη φαίνεται πως... «έπιασε τόπο», καθώς οι αρχές της πόλης δείχνουν ικανοποιημένες από τα επιδημιολογικά στοιχεία και εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «καταφέραμε να αντιμετωπίσαμε το χειρότερο ξέσπασμα κορονοϊού στην Κίνα». Σημειώνεται, ότι τουλάχιστον 25 εκατ. πολίτες αναγκάστηκαν σε γενικό lockdown, ενώ οι βάρβαρες πρακτικές εφαρμογής του έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό στην πόλη ήταν σε «συνεχή πτωτική τάση» από τις 22 Απριλίου, δήλωσε ο αντιστράτηγος της πόλης Γου Κινγκ. «Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας της πόλης μας βελτιώνεται σταθερά και η επιδημία έχει τεθεί υπό αποτελεσματικό έλεγχο», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε ακόμη: ΠΟΥ: Ο πραγματικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό παγκοσμίως είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον καταγεγραμμένο

Πολλοί από τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της Σαγκάης εξακολουθούν να βρίσκονται υπό lockdown και να αντιτίθενται στα μέτρα, που τώρα διανύουν τον δεύτερο μήνα τους. Οι αρχές επιμένουν ότι δεν θα χαλαρώσουν τα μέτρα μέχρι τα κρούσματα να αγγίξουν το μηδέν. Αν και περίπου 2,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Σαγκάης εξακολουθούν να βρίσκονται σε αποκλεισμένες περιοχές υψηλού κινδύνου, υπάρχουν 16,67 εκατ. πολίτες που βρίσκονται σε «ζώνες πρόληψης» χαμηλότερου κινδύνου, που σημαίνει ότι μπορούν, θεωρητικά, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να περιπλανηθούν στις κοινότητές τους. Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι παραπονιούνται ότι οι κοινοτικοί αξιωματούχοι εφαρμόζουν τους κανόνες με διαφορετικούς τρόπους, με μερικούς ανθρώπους σε «ζώνες πρόληψης» να μην μπορούν ακόμα να βγουν έξω, παρόλο που η περιοχή τους δεν έχει αναφέρει θετικά κρούσματα εδώ και εβδομάδες.

Ένα μεγάλο συγκρότημα στην κεντρική περιοχή Changning της Σαγκάης, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι χαλαρώνει τους περιορισμούς εντός του συγκροτήματος και περιορίζει τον αριθμό των εθελοντών που βοηθούν στην παράδοση τροφίμων. Όμως οι κάτοικοί του δεν μπορούσαν ακόμα να βγουν από τις κλειδωμένες πύλες του. Οι νεκροί δεν ξεπερνούν τους 12 την ημέρα, ενώ τα συμπτωματικά κρούσματα δεν είναι πάνω από 250. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA