Μενού
  • Α-
  • Α+

Πανικός δημιουργήθηκε στους κατοίκους του Πεκίνου, οι οποίοι έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ, μετά την ανακοίνωση των 36 κρουσμάτων, γεγονός που δημιούργησε φήμες για την επιβολή σκληρού lockdown με μέτρα ανάλογα με αυτά που εφαρμόστηκαν στη Σαγκάη, όταν 25 εκατομμύρια πολίτες έμειναν σπίτι για πολλές εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: Εστειλε την αντίπαλό του Τζάναν Καφταντσίογλου στην φυλακή επειδή τον προσέβαλε

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν στα καταστήματα τροφίμων, για να προμηθευτούν τα αποθέματά τους, θέλοντας να προλάβουν καταστάσεις αντίστοιχες με αυτές στη Σαγκάη. Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι θα ξεκινήσουν τρεις κύκλους μαζικών τεστ σε κατοίκους 12 κύριων συνοικιών της πόλης ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι και να «μειώσουν τις μετακινήσεις» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ στο κέντρο του Πεκίνου το προσωπικό έσπευσε για τον ανεφοδιασμό, καθώς τα ράφια με τα λαχανικά άδειασαν. «Όλοι προμηθεύονται αποθέματα. Θα είμαι εντάξει, είτε μου ζητήσουν να μείνω σπίτι για τρεις είτε για επτά ημέρες» δήλωσε ένας κάτοικος. Οι κάτοικοι φορώντας μάσκα σχηματίζουν ουρές σε διαδρόμους και ταμεία