Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ελον Μασκ έκανε... Τούρκους τους γείτονές μας, καθώς ένα «τιτίβισμά» του ήταν αρκετό για να τον περάσουν γενεές δεκατέσσερις. Ο Mr. Tesla έκανε ένα χιουμοριστικό tweet στο οποίο συμπεριέλαβε την Κωνσταντινούπολη κι αναφερόταν στον θρύλο της Κερκόπορτας. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της SpaceX, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία με την φιγούρα του «stickman» στην οποία απεικονίζεται ως ένας Βυζαντινός στρατιώτης με το κράνος του, που πετάγεται στον ύπνο του και προσπαθεί να θυμηθεί αν κλείδωσε την πύλη του κίρκου (Κερκόπορτα), από την οποία εισήλθαν και κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη οι Γενίτσαροι τον Μάιο του 1453.

Η ανάρτησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που σε λίγο καιρό θα γίνει δικό του έναντι 44 δισ. δολαρίων και οι Τούρκοι χρήστες απασφάλισαν βρίζοντάς τον στα σχόλια κάτω από το tweet, κυρίως για το ότι αναφέρεται στην Πόλη ως Κωνσταντινούπολη.

Εκτός από το Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι εξοργίστηκαν γιατί στο meme που δημοσίευσε ο Μασκ έκανε αναφορά για «ξεκλείδωτη πόρτα», αφού ο στρατιώτης ξέχασε να την κλειδώσει. Από ό,τι φαίνεται, εξέλαβαν ως προκλητική και προσβλητική αυτή την αναφορά κι άρχισαν τις απειλές και τις βρισιές.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.