Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η Ελληνογαλλίδα υφυπουργός Ανάπτυξης της γαλλικής κυβέρνησης, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, να έχει πάρει επίσημα θέση για τις κατηγορίες βιασμού εις βάρος της ήδη από την Παρασκευή, θεωρώντας τες «απαράδεκτες και εξογιστικές», ωστόσο νέα καταγγελία βγαίνει στο φως, σήμερα, Δευτέρα. Μια 17χρονη αποκαλύπτει στη γαλλική εφημερίδα Liberation όσα φέρεται να βίωσε. 

Διαβάστε ακόμηΧρυσούλα Ζαχαροπούλου: «Απαράδεκτες και εξοργιστικές οι καταγγελίες εις βάρος μου» - Κάλυψη από την πρωθυπουργό

Η 17χρονη «Ματίλντ» - μιλάει με ψευδώνυμο- που πάσχει από ενδομητρίωση, φέρεται να βίωσε μία τραυματική εμπειρία στη διάρκεια ιατρικής εξέτασης από την κυρία Ζαχαροπούλου που είναι γυναικολόγος, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Μετά την εξέταση ένιωσε «βρώμικη, ταπεινωμένη, στερούμενη κάθε εμπιστοσύνης στο ιατρικό επάγγελμα» και σήμερα διερωτάται εάν θα πρέπει να κινηθεί νομικά σε βάρος της 46χρονης υφυπουργού Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Liberation. «Ήμουν 17 και εκείνη 40. Μόλις είχα μάθει ότι πάσχω από ενδομητρίωση, είχε τη φήμη της ειδικού....Νόμιζα ότι μπορούσα να την εμπιστευτώ, λάθος μου», υποστηρίζει η «Ματίλντ». Δεν μπορεί να ξεχάσει, σύμφωνα με τα όσα λέει, ότι έφυγε από το ιατρείο της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου «πληγωμένη» πριν από πέντε χρόνια.

«Εβαλε το χέρι της μέσα μου»

Την τραυματική εμπειρία που καταγγέλλει ότι έζησε, αφηγείται στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «RTL», και μία πρώην ασθενής της Ελληνογαλλίδας υφυπουργού του Εμανουέλ Μακρόν, την οποία κατηγορεί για βιασμό. Το όνομά της είναι Lucia και πάσχει από ενδομητρίωση. Μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο, η πρώην ασθενής της Χρυσούλας Ζαχαροπούλουτην κατηγορεί ότι τη βίασε κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης. Η Lucia (το ψευδώνυμό της), όπως αναφέρει στη συνέντευξή της, υποστηρίζει ότι επισκέφθηκε τη γυναικολόγο πριν από τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο Bégin in Saint-Mandé (Val-de-Marne). Η υφυπουργός του Μακρόν είχε αργήσει στο ραντεβού, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ντυμένη με αθλητικά ρούχα.

«Ένιωσα σαν μια γροθιά να με σπρώχνει»

«Χωρίς να με κοιτάξει στα μάτια, μου ζητάει να ξαπλώσω. Μετά χωρίς να μου πει τίποτα, έβαλε το χέρι της μέσα μου. Ένιωσα σαν μια γροθιά να με σπρώχνει, πονούσα πολύ αλλά δεν έκλαψα ούτε φώναξα», υποστηρίζει η Lucia. Με δάκρυα στα μάτια συνέχισε την καταγγελία της στο ραδιοφωνικό σταθμό: «Τότε ήταν που μου είπε: "Κανονικά θα έπρεπε να ουρλιάζετε. Θα έπρεπε να πονάτε". Με πίεζε, με πονούσε πολύ. Μετά κάθισα κανονικά στην ιατρική καρέκλα. Τόλμησα να ρωτήσω αν ήταν αλήθεια ότι ήμουν στείρα. Μετά είδε το ιατρικό μου φάκελο και μου είπε: Μα καημένη μου, δεν καταλάβατε τίποτα, δεν θα κάνετε παιδιά, είστε στείρα». Όταν άρχισα να κλαίω, με ρώτησε: "Γιατί κλαίτε, δεν βλέπω το λόγο"». Η Lucia δεν έχει καταθέσει προς το παρόν μήνυση σε βάρος της 46χρονης υφυπουργού Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μακρόν.

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος της Ζαχαροπούλου έγινε στις 25 Μαΐου ενώ η εισαγγελία του Παρισίου ανέφερε στο περιοδικό «Marianne» ότι ξεκίνησε μια έρευνα δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από την εισαγγελία, η δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου, ενώ και τα δύο περιστατικά φέρονται να έγιναν «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε βάρος ενήλικης γυναίκας. H ελληνικής καταγωγής υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται ότι πραγματοποίησε ιατρικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής ή πρωκτικής διείσδυσης, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως τη συγκατάθεση των ασθενών της, όπως σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.

Τρεις καταγγελίες για βιασμό και γυναικολογική βία

Σε βάρος της υφυπουργού ελληνικής καταγωγής του Μακρόν έχουν ήδη κατατεθεί τρεις καταγγελίες που υποβλήθηκαν στις 25 Μαΐου, 16 Ιουνίου και 23 Ιουνίου για βιασμό και γυναικολογική βία. Η εισαγγελία του Παρισιού διενεργεί έρευνα από τις 27 Μαΐου «για να διαπιστωθεί εάν οι καταγγελίες εμπίπτουν σε ποινικά αδικήματα.  Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις σε βάρος της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου για «διείσδυση χωρίς συναίνεση», στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου με τις γυναίκες να ισχυρίζονται ότι ένιωσαν πως υπέστησαν βιασμό. Από τότε που το γαλλικό περιοδικό «Marianne» αποκάλυψε το θέμα, οι μαρτυρίες πρώην ασθενών άρχισαν να συσσωρεύονται.