Μενού
  • Α-
  • Α+

Η έκθεση του FBI διαπίστωσε ότι ο γνωστός ηθοποιός, Αλεκ Μπάλντουιν, τράβηξε τη σκανδάλη και έριξε τη μοιραία σφαίρα στο πλατό του φιλμ «Rust» με αποτέλεσμα τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση του FBI, το όπλο που έριξε τη θανατηφόρα σφαίρα στη βολή της 21ης Οκτωβρίου στα γυρίσματα στο Νέο Μεξικό «δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί, αν κάποιος δεν τραβούσε τη σκανδάλη».

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Ανδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του στο Καπιτώλιο και σκοτώθηκε

Σε μια συνέντευξη με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μπάλντουιν επέμεινε ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη: «Η σκανδάλη δεν τραβήχτηκε, δεν το έκανα. Δεν θα στόχευα ποτέ κάποιον με όπλο και να τραβούσα την σκανδάλη, ποτέ. Κάποιος έβαλε αληθινή σφαίρα στο όπλο. Μια σφαίρα που δεν θα έπρεπε καν να είναι στα γυρίσματα». 

Η τελευταία φωτογραφία της Χάτσινς και το «ξέσπασμα» του ηλεκτρολόγου

Ο ηλεκτρολόγος του Rust είχε δώσει στη δημοσιότητα την τελευταία φωτογραφία της Χάτσινς, πριν πέσει νεκρή από τα πυρά. «Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία με τη Χαλίνα στα γυρίσματα», έγραψε ο Σβετνόι, αναρτώντας το στιγμιότυπο. 

«Ναι, στεκόμουν πλάι, ώμο με ώμο, με τη Halyna κατά τη διάρκεια αυτού του μοιραίου πυροβολισμού που της στέρησε τη ζωή και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Joel Souza. Την κρατούσα στην αγκαλιά μου ενώ πέθαινε. Το αίμα της ήταν στα χέρια μου. Θέλω να πω τη γνώμη μου για το γιατί συνέβη αυτό. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να το κάνω. Φταίει η αμέλεια και ο αντιεπαγγελματισμός. Η αμέλεια από το άτομο που έπρεπε να ελέγξει το όπλο στο πλατό των γυρισμάτων αλλά δεν το έκανε αυτό. Το άτομο που έπρεπε να ανακοινώσει ότι το γεμάτο όπλο βρισκόταν στο πλατό δεν το έκανε αυτό. Το άτομο που έπρεπε να έχει ελέγξει αυτό το όπλο πριν το φέρει στο πλατό δεν το έκανε» έγραψε ο Serge Svetnoy στην ανάρτησή του.

«Είμαι σίγουρος ότι είχαμε τους επαγγελματίες σε κάθε τμήμα, εκτός από ένα - το τμήμα που ήταν υπεύθυνο για τα όπλα. Δεν υπάρχει περίπτωση μια γυναίκα ηλικίας μόλις 24 ετών να είναι επαγγελματίας στην χρήση όπλων. Δεν υπάρχει περίπτωση η λίγο - πολύ πιο μεγάλη ηλικιακά φίλη της από το σχολείο, από τη γειτονιά, το Instagram ή ο Θεός ξέρει πού αλλού, να είναι επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα σε τέτοια ηλικία. Οι επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι που έχουν περάσει χρόνια στα πλατό των γυρισμάτων, είναι οι άνθρωποι που ξέρουν αυτή τη δουλειά από το Α έως το Ω. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχουν την ασφάλεια στο σετ σε επίπεδο αντανακλαστικών. Δεν χρειάζεται να τους πούμε να βάλουν ένα σακάκι με άμμο σε ένα τρίποδο ως αντίβαρο για να μην αναποδογυρίσει, να φτιάξουν τη σκάλα στη σκηνή ή να περιφράξουν το σημείο της έκρηξης. Το έχουν στο αίμα τους. Καλώ τους Παραγωγούς! Έχουμε μια συναρπαστική και καταπληκτική δουλειά, αλλά είναι και επικίνδυνη. Κινηματογραφούμε στα βουνά, στις ανοιχτές θάλασσες, σε υποβρύχια γυρίσματα» τόνισε. 

«Έχουμε εκρήξεις, πυροβόλα όπλα, σκηνές με συγκρούσεις αυτοκινήτων, ηλεκτρικά καλώδια τελικά και πολλά άλλα. Για να εξοικονομήσετε μια δεκάρα μερικές φορές, προσλαμβάνετε άτομα που δεν έχουν πλήρως τα προσόντα για την περίπλοκη και επικίνδυνη δουλειά και διακινδυνεύετε τις ζωές των άλλων ανθρώπων που είναι κοντά σε άλλους και τις ζωές σας επίσης. Καταλαβαίνω ότι παλεύετε πάντα για τον προϋπολογισμό, αλλά δεν μπορείτε να επιτρέψετε να συμβεί αυτό. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει τουλάχιστον ένας επαγγελματίας σε κάθε τμήμα που να γνωρίζει τη δουλειά. Είναι απολύτως απαραίτητο να αποφύγουμε μια τέτοια τραγωδία, όπως η τραγωδία με τη Χαλίνα. Δεν εύχομαι σε κανέναν να περάσει αυτό που πέρασα εγώ, αυτό που πέρασαν ο σύζυγός της @Matt Hutchins και ο γιος της Andros και ο ηθοποιός Alec Baldwin, που του δόθηκε ένα γεμισμένο όπλο στα γυρίσματα. Πρέπει να ζει τώρα με τη σκέψη ότι αφαίρεσε τη ζωή ενός ανθρώπου εξαιτίας της συμπεριφοράς αντιεπαγγελματικών ανθρώπων. Αγαπητοί Παραγωγοί, με την πρόσληψη επαγγελματιών, αγοράζετε την ηρεμία για εσάς και τους ανθρώπους γύρω σας. Είναι αλήθεια ότι οι επαγγελματίες μπορεί να κοστίζουν λίγο περισσότερο και μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο πιο απαιτητικοί, αλλά αξίζει τον κόπο. Καμία δεκάρα που γλύτωσε ένας παραγωγός δεν αξίζει τη ΖΩΗ του ατόμου», σημείωσε.