Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επικεφαλής της κορυφαίας υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, CDC, ανακοίνωσε την Τετάρτη μια αναδιάρθρωση του οργανισμού, με σκοπό να τον κάνει πιο «ευκίνητο». Οι προγραμματισμένες αλλαγές στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενης κριτικής για την απόκριση του οργανισμού στην πανδημία COVID-19, την ευλογιά των πιθήκων και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν εσωτερικές μεταθέσεις προσωπικού και βήματα για την επιτάχυνση της κυκλοφορίας δεδομένων.

Η διευθύντρια του CDC, Δρ Rochelle Walensky, μίλησε στο προσωπικό του οργανισμού για τις αλλαγές την Τετάρτη. Είναι μια πρωτοβουλία του CDC και δεν κατευθύνθηκε από τον Λευκό Οίκο ή άλλους αξιωματούχους της διοίκησης, είπε. Μεταξύ άλλων ελαττωμάτων, η δημόσια καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού ήταν «μπερδεμένη και παραφορτωμένη», ανέφερε η υπηρεσία. Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέφρασε την Τετάρτη απογοήτευση για τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού από την υπηρεσία της, λέγοντας ότι τα CDC απέτυχαν να ανταποκριθούν αρκετά γρήγορα και έπρεπε να αναθεωρηθούν.

«Αισθάνομαι ότι είναι δική μου ευθύνη να οδηγήσω αυτόν τον οργανισμό σε μια καλύτερη θέση μετά από μια πραγματικά δύσκολη τριετία», είπε η Walensky στο Associated Press. Η διευθύντρια Rochelle Walensky δήλωσε ότι ο οργανισμός «δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες» και πρέπει «να τα πάει καλύτερα», αφού εξωτερικός έλεγχος διαπίστωσε ελλείψεις στην απόκριση εναντίον της COVID-19.

Τι αλλαγές ανακοίνωσαν τα CDC

Η Walensky, η οποία έγινε διευθύντρια τον Ιανουάριο του 2021, έχει πει εδώ και καιρό ότι η υπηρεσία πρέπει να κινηθεί γρηγορότερα και να επικοινωνήσει καλύτερα, αλλά τα προβλήματα συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Τον Απρίλιο, ζήτησε έναν έλεγχο του οργανισμού, που είχε ως αποτέλεσμα τις ανακοινωθείσες αλλαγές. Κάθε πρόταση αναδιοργάνωσης πρέπει να εγκρίνεται από τον γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. Οι αξιωματούχοι των CDC δηλώνουν ότι ελπίζουν να έχουν οριστικοποιηθεί, εγκριθεί και ξεκινήσει ένα πλήρες πακέτο αλλαγών μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Ορισμένες αλλαγές βρίσκονται ακόμη υπό διαμόρφωση, αλλά τα βήματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη περιλαμβάνουν:

  • Αύξηση της χρήσης των προεκτυπωμένων επιστημονικών εκθέσεων για τη λήψη δεδομένων με δυνατότητα δράσης, χωρίς την ανάγκη αναμονής μέχρι η έρευνα να περάσει από αξιολόγηση και δημοσίευση από ομοτίμους από το περιοδικό CDC Morbidity and Mortality Weekly Report.
  • Αναδιάρθρωση του γραφείου επικοινωνίας της υπηρεσίας και περαιτέρω αναβάθμιση των ιστοσελίδων του CDC, ώστε οι οδηγίες του οργανισμού για το κοινό να είναι πιο σαφείς και ευκολότερες.
  • Μεταβολή του χρόνου που οι επικεφαλής του οργανισμού αφιερώνονται σε ανταποκρίσεις επιδημιών σε τουλάχιστον έξι μήνες
  • Δημιουργία νέου εκτελεστικού συμβουλίου για να βοηθήσει τη Walensky να θέσει στρατηγική και προτεραιότητες.
  • Διορισμός της Mary Wakefield ως ανώτερου συμβούλου για την εφαρμογή των αλλαγών. Ήταν επικεφαλής της Διοίκησης Πόρων και Υπηρεσιών Υγείας κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα και υπηρέτησε επίσης στο HHS.
  • Αλλαγή του οργανογράμματος του οργανισμού για να αναιρεθούν ορισμένες αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ.
  • Δημιουργία γραφείου διακυβερνητικών υποθέσεων για την ομαλή συνεργασία με άλλους φορείς, καθώς και γραφείου ανώτερου επιπέδου για την ισότητα στην υγεία.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA