Σε οκτώ φορές ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο ένα από τα μέλη των «Beatles», της ομάδας των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που ειδικευόταν στην αρπαγή, τα βασανιστήρια και την εκτέλεση Δυτικών ομήρων.
Ο 33χρονος τζιχαντιστής Ελ Σαφί ελ Σεΐχ, πρώην Βρετανός πολίτης, κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Απρίλιο για συμμετοχή στις δολοφονίες τεσσάρων Αμερικανών, των δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ και των εργαζομένων σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς Πίτερ Κάσιγκ και Κέιλα Μιούλερ. Ο δικαστής Τ.Σ. Έλις ανακοίνωσε ότι του επιβλήθηκε ποινή οκτάκις ισοβίων δεσμών. Τα μέλη του πυρήνα ονομάστηκαν «Beatles» λόγω της αγγλικής προφοράς τους. Ο Ελ Σεΐχ γεννήθηκε στο Σουδάν αλλά μεγάλωσε στο Λονδίνο.
Ο Φόλεϊ, ο Σότλοφ και ο Κάσιγκ αποκεφαλίστηκαν και οι εκτελέσεις τους βιντεοσκοπήθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Μιούλερ βιάστηκε κατ’ επανάληψη από τον τότε ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, τον Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, πριν να τη σκοτώσουν στη Συρία.
Άλλο ένα μέλος του πυρήνα, ο Αλεξάντα Κότεϊ, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια δεσμά στις αρχές του έτους, αφού δήλωσε ένοχος για τις δολοφονίες των τεσσάρων Αμερικανών. Ο Μοχάμαντ Εμουάζι, που ήταν επίσης μέλος των Beatles, σκοτώθηκε στη Συρία το 2015 σε κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
- Γιατί το 1923 δεν γεννήθηκε κανένας Έλληνας για 13 ημέρες; Η απίστευτη ιστορία
- Πέθανε η Μαρινέλλα: Απέραντη θλίψη στο πανελλήνιο για την απώλεια της μεγάλης ερμηνεύτριας
- Πέρασαν 6 χρόνια ή μήπως 6 μήνες από την πρώτη καραντίνα; Το Reader θυμάται την εβδομάδα που πάγωσε ο χρόνος
- Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στα ελληνικά - Και έχουμε λόγο που τα κάνουμε
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.