Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποιος είπε πως τα ζώα αντέχουν τη ζέστη και την κούραση; Τραγική απόδειξη πως δεν τα αντέχουν είναι ένας 20χρονος ελέφαντας στην Ταϊλάνδη ο οποίος εξαντλημένος από την κούραση και τη ζέστη, βγήκε εκτός εαυτού, και με τους χαυλιόδοντες του χτύπησε πολλές φορές τον ιδιοκτήτη και χειριστή του μέχρι που τον έκοψε στη μέση!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρσενικός ελέφαντας, ονόματι Pom Pam, φορτώθηκε με ξύλα από μια φυτεία κατά τη διάρκεια του καύσωνα στην Ταϊλάνδη με αποτέλεσμα να μην αντέξει άλλο και να προχωρήσει στην πράξη αυτή.

Η αστυνομία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ανέφερε ότι το ζώο «τρελάθηκε» από τη ζέστη όπως αναφέρει δημοσίευμα της dailymail.co.uk.

Ο 20χρονος ελέφαντας, επί τέσσερις μέρες έσερνε καουτσούκ κάτω από τον καυτό ήλιο στην επαρχία Phang Nga της νότιας Ταϊλάνδης μέχρι που έφτασε στα όρια του και σκότωσε τον χειριστή του.

Αστυνομικοί και διασώστες κλήθηκαν στο σημείο στις 17 Αυγούστου όπου βρήκαν το σώμα του Wongfaed κομμένο στα δύο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Αξιωματικοί που βρέθηκαν στο σημείο αναζήτησαν τον ελέφαντα και τον εντόπισαν περίπου 500 μέτρα μακριά. Στη συνέχεια πυροβόλησαν τον Pom Pam με ένα ηρεμιστικό βέλος από απόσταση έτσι ώστε οι διασώστες να μπορέσουν να απομακρύνουν την σωρό του χειριστή.

Τον περασμένο μήνα, ένας άλλος χειριστής σκοτώθηκε από τον ελέφαντα του σε μια φυτεία καουτσούκ στην περιοχή Chawang, στη νότια Ταϊλάνδη. Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA έχει αναφέρει ότι οι ελέφαντες που εργάζονται σε αιχμαλωσία «έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους στη ζούγκλα για να πουληθούν σαν εξοπλισμός. Αναγκάζονται να μεταφέρουν παράνομους κορμούς ή να διασκεδάζουν τους τουρίστες».