Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να είπε στον πρίγκιπα Χάρι να μην φέρει μαζί του τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ στο κάστρο Μπαλμόραλ, την ώρα που τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έσπευδαν να πουν το στερνό αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ. Για τον Χάρι και τη Μέγκαν ήταν ευτυχής συγκυρία που βρίσκονταν στη Βρετανία, όταν πέθανε η γιαγιά του πρίγκιπα, και απέφυγε έτσι ένα δύσκολο, συναισθηματικά φορτισμένο διατλαντικό ταξίδι για να αποχαιρετίσει τη γιαγιά του.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουίλιαμ και Κέιτ, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν «κλέψει» τις καρδιές του λαού

Παρά το ρήγμα των τελευταίων χρόνων στις σχέσεις του Χάρι με τη βασιλική οικογένεια, ουδείς θα του αρνείτο την ευκαιρία να θρηνήσει την αγαπημένη του «γιαγιά», με την οποία απολάμβανε πάντα μια ζεστή και διασκεδαστική σχέση. Αλλά την ώρα που στα Ανάκτορα επικρατούσε ανησυχία για την άρρωστη βασίλισσα, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του προκάλεσαν αναστάτωση στα παρασκήνια, ανακοινώνοντας ότι θα ταξίδευαν αμφότεροι στο Μπαλμόραλ.

Ο ρόλος της Κέιτ Μίντλετον

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun, ο πρίγκιπας Χάρι βρισκόταν στο Frogmore Cottage, το σπίτι του ζεύγους στο Ουίνδσορ, όταν του τηλεφώνησε ο πατέρας του και του ζήτησε να μην φέρει τη Μέγκαν. «Ο Κάρολος είπε στον Χάρι ότι δεν ήταν σωστό ή πρέπον για τη Μέγκαν να βρίσκεται στο Μπαλμόραλ σε μια τόσο βαθιά θλιβερή στιγμή», είπε μια πηγή στην εφημερίδα. «Του επισημάνθηκε ότι η [σύζυγος του Γουίλιαμ]  Κέιτ δεν θα πήγαινε και ότι παρόντες θα έπρεπε να είναι μόνον τα πιο στενά συγγενικά μέλη. Ο Κάρολος κατέστησε λίαν σαφές ότι η Μέγκαν δεν θα ήταν ευπρόσδεκτη».

Το γιατί ακριβώς άλλαξε η Μέγκαν Μαρκλ τα σχέδιά της και παρέμεινε στο Λονδίνο παραμένει ανεπιβεβαίωτο, αλλά, σύμφωνα με την «Daily Mail», όλα δείχνουν πως η Κέιτ Μίντλετον και η απόφασή της να μείνει στο Γουίνδσορ με τα τρία της παιδιά συνέβαλαν σε αυτήν. Η Κέιτ Μίντλετον φωτογραφήθηκε να πηγαίνει να παραλάβει τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις από το σχολείο τους, μόλις 15 λεπτά από το Adelaide Cottage, το νέο σπίτι της οικογένειας, στις 3:12 μ.μ., μετά την ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν πως θα πετάξουν μαζί για τη Σκωτία, αλλά πριν απογειωθεί το αεροπλάνο του Χάρι.

Μετά την κυκλοφορία των φωτογραφιών της Κέιτ Μίντλετον, ο δημοσιογράφος Omid Scobie, φίλος της Μέγκαν και συγγραφέας της βιογραφίας τους, έγραψε στο Twitter πως τα σχέδια του ζευγαριού άλλαξαν και πως «όπως και η δούκισσα του Κέιμπριτζ», θα έμενε και η Μέγκαν πίσω. Σύμφωνα με την Daily Mail, παρασκηνιακά, το σχέδιο της Μέγκαν να πετάξει στο Μπαλμόραλ προκάλεσε αίσθηση, δεδομένης της ψυχρής σχέσης με τη βασιλική οικογένεια, την οποία έχει επικρίνει δημοσίως και έχει κατηγορήσει για ρατσισμό.

Ο Δούκας του Σάσεξ ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έφυγε από το Μπαλμόραλ και ο τελευταίος που είχε φθάσει εκεί όταν ανακοινώθηκαν τα νέα για την επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ οι μόνοι που πρόλαβαν να της πουν το στερνό αντίο ήταν ο βασιλιάς Κάρολος και η αδελφή του, πριγκίπισσα Άννα. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ -διάδοχος του θρόνου πλέον επισήμως – επέστρεψε στο Ουίνδσορ χωριστά από τον Χάρι σε άλλη μια ένδειξη του ρήγματος που χωρίζει τα δύο αδέλφια.

Αλλά σε μια προσπάθεια, ίσως, να αποκλιμακώσει την ένταση για την απουσία της Μέγκαν από το Μπαλμόραλ ο βασιλιάς Κάρολος «έριξε γέφυρα» στο ζευγάρι με μια αναφορά στο χθεσινό, πρώτο του διάγγελμα σημειώνοντας: «Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό».