Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι μεγαλύτεροι ζωγράφοι και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να αποτυπώσουν την εικόνα του Ιησού Χριστού. Τώρα το έργο τέχνης «Ο Μυστηριώδης Ανθρωπος» στον εμβληματικό καθεδρικό της Σαλαμάνκα της Ισπανίας έρχεται να ανατρέψει τα πάντα. Χρειάστηκαν 15 χρόνια επιστημονικών ερευνών για να παρουσιαστεί στο κοινό το ρεαλιστικό και ογκομετρικό έργο τέχνης που αναπαριστά πως θα μπορούσε να είναι ο Χριστός, σύμφωνα με την Σινδόνη του Τορίνο.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Η επόμενη ημέρα μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας - Ποιοι προαλείφονται ως διάδοχοι

Η έκθεση στον καθεδρικό της Σαλαμάνκα εγκαινιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου. Καλύπτει χώρο 600 τετραγωνικών μέτρων και εκτείνεται σε τέσσερις αίθουσες που αφηγούνται τα πάθη και τον θάνατο του Χριστού, καταλήγοντας στον «Μυστηριώδη Ανθρωπο». Ο επιμελητής της έκθεσης «The Mystery Man», Alvaro Blanco, δήλωσε στο Vatican News ότι η ομάδα των καλλιτεχνών προσπάθησε να δημιουργήσει «μια μορφή όσο το δυνατόν πιο αληθινή σε σχέση με αυτό που αναπαρίσταται στη Σινδόνη του Τορίνο». «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έργο φτιαγμένο με την υπερρεαλιστική τεχνική στο οποίο έχουν εισαχθεί όλες οι λεπτομέρειες που εμφανίζονται στη Σινδόνη, αν και έχουν προηγηθεί κάποιες μελέτες. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η εικόνα του Ιησού είναι η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα σε όλη την ιστορία», δήλωσε ο κ. Μπλάνκο. 

Ο «Μυστηριώδης Άνθρωπος» στη Σαλαμάνκα 

Ο Μυστηριώδης Ανθρωπος είναι ένα υπερρεαλιστικό έργο, βασισμένο σε μελέτες της εικόνας του ανθρώπου στη Σινδόνη. Δημιουργήθηκε με βάση τρισδιάστατες μελέτες, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων διαφόρων μελετών που δημοσιεύτηκαν για τη Σινδόνη κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, όπως για το αίμα, τις πληγές, τις μετρήσεις και τη θέση του σώματος.