Ερευνα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις κατηγορίες του Κιέβου και συμμάχων του ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί ιρανικής προέλευσης τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον πόλεμο στην Ουκρανία, ζήτησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών.« Ο ΟΗΕ πρέπει να ερευνά οποιαδήποτε παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας (...) και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία ή άλλους να τον εμποδίσουν ή να τον απειλήσουν (ώστε) να (μη) φέρει σε πέρας τις ευθύνες που του έχουν ανατεθεί», τόνισε ο Ρίτσαρντ Μιλς, αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη. Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία ήγειραν νωρίτερα την ίδια αξίωση με επιστολή τους.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας Βασίλι Νεμπένζια έκανε λόγο για «εξοργιστική κατάσταση» στο Συμβούλιο Ασφαλείας, απορρίπτοντας εκ νέου τις κατηγορίες των κυβερνήσεων της Ουκρανίας και κρατών της Δύσης και προειδοποιώντας εναντίον οποιασδήποτε έρευνας του ΟΗΕ για το ζήτημα. Εάν δοθεί πράγματι η εντολή να διενεργηθεί τέτοια έρευνα, η Μόσχα θα είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει τη συνεργασία της με τον ΟΗΕ, πρόσθεσε ο κ. Νεμπένζια, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση που είχε κάνει ο αναπληρωτής του, ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, πριν από μερικές ημέρες.
- Τα δύο σοβαρά νοσήματα που προκαλεί ο χανταϊός - Πώς μεταδόθηκε στο κρουαζιερόπλοιο
- Το ελληνόπουλο που συνεργάζεται με την NASA στα 15 του - Ποιος είναι ο Βίκτωρας Γιαννικόπουλος
- Αφροδίτη Χατζημηνά: Η ατάκα που ξάφνιασε τον Λιάγκα - «Έχω μια κόρη 4,5 ετών»
- Πέθανε η ηθοποιός Κλερ Μοριέ σε ηλικία 97 ετών - Ο εμβληματικός ρόλος της στην «Αμελί»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.