Το μεσημέρι της Δευτέρας η είδηση «έσκασε» σαν «βόμβα»: «Μυστικές συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Τουρκίας φέρονται να διεξάγουν Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με όσα γράφει η ρωσική εφημερίδα «Kommersant», επικαλούμενη πηγή, εν μέσω των συνεχιζόμενων οξυμένων εντάσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία». Κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν αυτό ήταν αλήθεια ή όχι.
Και τελικά επιβεβαιώθηκε. Συνάντηση στην Άγκυρα είχαν χθες ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Ναρίσκιν σχετικά με τις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα και το ζήτημα των Αμερικανών που κρατούνται στη Ρωσία, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN επικαλούμενο εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. Ο Μπερνς «μεταφέρει ένα μήνυμα για τις συνέπειες που θα είχε η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία (…) και για τις υποθέσεις των αμερικανών πολιτών που κρατούνται άδικα», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ στο CNN.
Ο διευθυντής της CIA δεν επρόκειτο να υπεισέλθει σε «κανενός είδους διαπραγματεύσεις» με τον επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR) ούτε να συζητήσει τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN. Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ τόνισε πως για τη συνάντηση είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων η ουκρανική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον εμμένει στην αρχή «τίποτα για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε τη συνάντηση στην Άγκυρα, χωρίς να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συνομιλιών. Υποστήριξε ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της Ουάσινγκτον.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.