Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ξαφνικά ένα βράδυ… Είναι η ώρα του λογαριασμού». Με αυτά τα λόγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαιρετίζει την αεροπορική επιχείρηση «Γαμψό ξίφος»στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, περιοχές οι οποίες η Τουρκία θεωρεί ότι «χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις από Κούρδους τρομοκράτες».

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Χαστούκι σε Ερντογάν και από την Ελβετία - «Απαράδεκτες οι απειλές για πόλεμο»

Παίρνοντας σκυτάλη από τον υπουργό Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έκανε λόγο για «ώρα του λογαριασμού», ο Τσαβούσογλου ανήρτησε στο Twitter μια τουρκική σημαία, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσει τη στήριξή του στις τουρκικές δυνάμεις, ενώ χρησιμοποίησε μια έκφραση την οποία επαναλαμβάνει με μεγάλη συχνότητα ο τούρκος πρόεδρος για να απειλήσει την Ελλάδα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αντίποινα για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Οι αεροπορικές επιδρομές που είχαν ως αποτέλεσμα 12 θανάτους πραγματοποιήθηκαν «ξαφνικά ένα βράδυ» ως αντίποινα για την Κωνσταντινούπολη. Προηγουμένως, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης «Γαμψό ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, περιοχές οι οποίες θεωρεί ότι «χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις από Κούρδους τρομοκράτες». «Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από τις βάσεις τους, η αεροπορική επιχείρηση ξεκίνησε», επεσήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, μία εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Η επιχείρηση διεξάγεται «με βάση τα νόμιμα δικαιώματα άμυνας όπως προβλέπονται στο Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων και να εξαλειφθεί η τρομοκρατία στην πηγή της», πρόσθετε η ανακοίνωση.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν»

Ήρθε «η ώρα του λογαριασμού» διεμήνυσε νωρίτερα μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, πάνω από φωτογραφία που εικονίζει τουρκικό μαχητικό F-16 καθώς απογειώνεται για νυχτερινή επιχείρηση. «Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας. «Οι φωλιές των τρομοκρατών ισοπεδώνονται με πλήγματα ακριβείας» συμπλήρωσε σε δεύτερη ανάρτηση, που συνόδευσε με μοντάζ από την καταστροφή στόχου από αέρος, χωρίς να διευκρινίσει πού βρισκόταν.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.