Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμα επιστολή με εκρηκτικό μηχανισμό, η πέμπτη συνολικά το τελευταίο 24ωρο, εστάλη αυτή τη φορά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μαδρίτη, πρωτεύουσας της Ισπανίας, σημαίνοντας νέο συναγερμό στις αρχές της χώρας. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τον τηλεοπτικό σταθμό La Sexta, η επιστολή είναι παρόμοια με τις υπόλοιπες που περιείχαν εκρηκτικά. 

Διαβάστε ακόμα: Ισπανία: Τέταρτος παγιδευμένος φάκελος μέσα σε 24 ώρες - Παραλήπτης και ο Πέδρο Σάντσεθ

Συνολικά έξι παγιδευμένες επιστολές εστάλησαν μεταξύ άλλων στην πρεσβεία της Ουκρανίας, όπου τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος, στο υπουργείο Άμυνας, αλλά και στον πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ. Η τελευταία ταυτοποιήθηκλε σήμερα, είχε παραληφθεί όμως στις 24 Νοεμβρίου. Παγιδευμένα δέματα εστάλησαν όμως και στο εργοστάσιο παραγωγής όπλων Instalaza στη Σαραγόσα, αλλά και στην αεροπορική βάση Τορεχόν ντε Αρντόθ έξω από τη Μαδρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη οδήγησε το Κίεβο να ζητήσει την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλες τις διπλωματικές του αποστολές. «Η αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στις 13:00 (τοπική ώρα 14:00 ώρα Ελλάδας) για μια έκρηξη στο εσωτερικό της πρεσβείας της Ουκρανίας στη Μαδρίτη. Σημειώθηκε την ώρα που ένας εργαζόμενος της πρεσβείας χειριζόταν επιστολή», επισήμανε αστυνομική πηγή. «Ο εργαζόμενος αυτός τραυματίστηκε ελαφρά και μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.