Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ιστορία που δεν έχει προηγούμενο! Ο Τζέιμς Μίτσελ Γκράιμς, έπεσε από το κρουαζιερόπλοιο στον Κόλπο του Μεξικού μετά από μερικά ποτά που ήπιε, κολύμπησε για ένα 24ωρο στα βαθιά και παγωμένα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, πάλεψε με την ίδια την φύση και κατάφερε να επιβιώσει. Πλέον, βρέθηκε σε θέση να μοιραστεί όσα απίστευτα έζησε - και μάλλον εύχεται να μην ξαναζήσει - το βράδυ της 23η Νοεμβρίου, όταν έπεσε από το Carnival Valor.

Διαβάστε ακόμη: Ιράν: Καταργήθηκε η Αστυνομία Ηθών που ευθύνεται για τη δολοφονία της Αμινί και την λαϊκή εξέγερση

Η τελευταία ανάμνηση του Γκράιμς πάνω στο κρουαζιερόπλοιο είναι στις 23:00 εκείνης της ημέρας, όταν η αδερφή του του είπε πως θα πάει τουαλέτα. Είχε πιει μερικά ποτάκια, αλλά δεν ένιωθε μεθυσμένος. Η αμέσως επόμενη ανάμνησή του είναι μέσα στο νερό. «Βρέθηκα στο νερό και είχαν απομακρυνθεί τα πάντα. Δεν έβλεπα πλοίο στον ορίζοντα» εξομολογείται στο ABC News. Και αμέσως, ο πανικός, άγγιξε κόκκινο, καθώς τον πλησίασε ένα πλάσμα με... πτερύγιο, που δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ήταν καρχαρίας. «Ήρθε και χτύπησε το πόδι μου, εγώ το χτύπησα με το άλλο και εξαφανίστηκε. Το μόνο που μπορώ να πω ήταν πως είχε πτερύγιο». 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Και η νύχτα έπεφτε κι άλλο, και ο Γκράιμς θεώρησε πως κάτι πρέπει να φάει για να αντέξει. Η βοήθεια έμοιαζε μάταιη. «Βρήκα μια σανίδα από μπαμπού και άρχισα να τη τρώω, σκεπτόμενος ότι αυτό θα είναι το τέλος της ζωής μου» διηγείται. Κι έμενε στο νερό μέχρι να βρει μια άλλη σανίδα, αυτή τη φορά σωτηρίας! Και περίμενε πολύ. Χρειάστηκε να περάσει και από μια αγέλη μεδουσών, χωρίς να υποστεί κάποιο ανεπανόρθωτο τσίμπημα. Η βοήθεια ήρθε την επόμενη ημέρα, ανήμερα της Ημέρας των Ευχαριστιών, στις 9 το βράδυ. 

«Εκτιμούμε πολύ τις προσπάθειες όλων, ιδιαίτερα της ακτοφυλακής των ΗΠΑ και του ναυτικού που εντόπισε τον κύριο Γκράιμς στο νερό», δήλωσε ο Ματ Λούπολι, εκπρόσωπος της εταιρείας του κρουαζιερόπλοιου, αφήνοντας αιχμές πως για να πέσεις στη θάλασσα από αυτό το πλοίο, πρέπει να το κάνεις... σκόπιμα. Σημειώνεται, πως και το ίδιο το κρουαζιερόπλοιο άλλαξε πορεία για να τον εντοπίσει. Πολλοί μάλιστα ενοχλήθηκαν με αυτό, απειλώντας ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψουν ξανά με την ίδια εταιρεία. Και αυτή ήταν η ιστορία του Γκράιμς που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε τραγωδία.