Μενού
ΟΗΙΟ
Ηλικιωμένοι στο Οχάιο | Youtube
  • Α-
  • Α+

Σίγουρα είναι μια από τις ιστορίες αγάπης που δεν θα ξεχαστεί. Γράφτηκε πριν από λίγες μέρες, στο Οχάιο! Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που ήταν και οι δυο 100 ετών, άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από 79 ολόκληρα χρόνια γάμου, σύμφωνα με τη DailyMail. Και όλα ξεκίνησαν όταν αρρώστησε η γυναίκα στην Ημέρα των Ευχαριστιών. 

Ο γιος τους Σαμ αναφέρει πως η ασθένεια της μητέρας του αμέσως έφερε και τον πατέρα του στην ίδια κατάσταση, βρίσκοντάς τους τελικά στο ίδιο νοσοκομείο, όπου για 5 ημέρες μοιράζονταν και το ίδιο δωμάτιο.  Στις 30 Νοεμβρίου ο πατέρας του Σαμ απεβίωσε. Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η αιτία θανάτου, απάντησε «ραγισμένη καρδία». Μόλις 20 ώρες αργότερα έφυγε από τη ζωή και η Τζουν. «Έζησαν μια μεγάλη και χαρούμενη ζωή μαζί. Ήταν αφιερωμένοι στο Θεό και την οικογένεια». 

Το ζευγάρι, μεγαλωμένο στο Κεντάκι, γνωρίστηκε το 1941 σε εκκλησιαστική λειτουργία, όταν ήταν και οι δύο 20 ετών. Ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν, όταν ο Χάμπερτ είχε άδεια από τον αμερικανικό στρατό. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος μετακόμισαν στο Οχάιο, με τον Χάμπαρτ να βρίσκει δουλειά σε μια εταιρία και τους δυο τους να αποκτούν μαζί 3 παιδιά, που τους έδωσαν 7 εγγόνια και 11 δισέγγονα. Το μυστικό της αγάπης τους, όπως οι ίδιοι έλεγαν, ήταν πως ποτέ δεν καυγάδιζαν έντονα και σοβαρά. «Δε λέμε ότι η ζωή μας δεν είχε προβλήματα, αλλά ποτέ δε βλάψαμε ο ένας τον άλλον… Αν υπάρξει ένταση φεύγεις για λίγα λεπτά να ηρεμήσεις και έπειτα επιστρέφεις, είτε ξεχνώντας αυτό που έγινε, είτε βρίσκοντας λύση» έλεγε ο Χάμπαρτ.