Μενού
mevlut-tsaboysogloy
Μεβλούτ Τσαβούσογλου | AP
  • Α-
  • Α+

Σε νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει ποτέ» την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, αναφερόμενος μάλιστα και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, το πρωί της Πέμπτης (29/12), δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τις τελευταίες ημέρες στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα πως θα γίνει η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια γύρω από την Κρήτη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, όχι 12 μίλια αλλά δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε ένα μίλι παραπάνω στο Αιγαίο».

Παράλληλα συνέχισε: «Η απόφαση που έχει το Κοινοβούλιο μας το 1995 σχετικά με το ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρη και συνεχίζει να ισχύει. Για άλλη μια φορά θέλω να προειδοποιήσω την Ελλάδα. Μην κάνεις ψευτομαγκιές βασιζόμενη σε αυτούς που προσπαθείς να έχεις από πίσω σου. Μην μπαίνεις σε περιπέτειες κι εσύ ξέρεις πως το τέλος θα είναι πολύ κακό».