Μενού
DRAGSTER
Glomex
  • Α-
  • Α+

Ο αυστραλιανός μηχανοκίνητος αθλητισμός θρηνεί τον χαμό του Σαμ Φενεκ. Ο έμπειρος οδηγός σκοτώθηκε ύστερα από την απώλεια ελέγχου το οχήματός του κατά τη διάρκεια αγώνα και σκοτώθηκε ακαριαία ύστερα από σφοδρή σύγκρουση. Το αυτοκίνητο του Sam Fenech αναποδογύρισε μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών που παρακολουθούσαν τον αγώνα, που μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση.

Ο Fenech έχασε την ζωή του παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ενώ τραυματίστηκε κι ένας χειριστής κάμερας, που βρισκόταν σε γερανό και είδε το αμάξι να έρχεται κατά πάνω του, μετά την απογείωσή του από τον δρόμο. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο Willowbank Raceway κοντά στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας. Το βίντεο της σύγκρουσης δείχνει το drag car του Fenech να τρέχει με περίπου 320 χιλιόμετρα και κυριολεκτικά να απογειώνεται, να ξεπερνάει τον τοίχο και να πέφτει δευτερόλεπτα αργότερα πάνω σε έναν πύργο όπου βρισκόταν η κάμερα της μετάδοσης.

«Με μεγάλη θλίψη η Top Fuel Racing Australia ανακοινώνει ότι ο Sam Fenech, οδηγός της Fabietti Racing Doorslammer, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη σε αγωνιστικό ατύχημα στο Willowbank Raceway και απεβίωσε σήμερα το βράδυ», δήλωσε η Top Fuel Australia.