Μενού
prigkipas-hari
Πρίγκιπας Χάρι | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Οχι μόνο τάραξε συθέμελα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με την αυτοβιογραφία του, αλλά ο πρίγκιπας Χάρι κατάφερε παράλληλα να... θησαυρίσει καθώς τα απομνημονεύματά του με τον τίτλο «Spare» (ή στην ελληνική απόδοση «Ρεζέρβα») βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανακήρυξη τους ως η αυτοβιογραφία με το ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών. Και μπορεί το εν λόγω βιβλίο να έχει διαταράξει ανεπανόρθωτα πια τις σχέσεις του με το Παλάτι, έχει σίγουρα όμως γεμίσει τις τσέπες του ζευγαριού χρήματα. Μέχρι στιγμής, στις 13 ημέρες κυκλοφορίας του, έχουν πουληθεί παγκοσμίως 3.200.000 αντίτυπα.

Είναι χαρακτηριστικό πως 1.600.000 αντίτυπα πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το βιβλίο να εξαντλείται καθώς στην Αμερική έχουν διανεμηθεί 2 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ 750.000 έχουν πουληθεί στη Βρετανία 400.000 από τα οποία εξαφανίστηκαν από τα βιβλιοπωλεία μόλις το πρώτο 24ωρο κυκλοφορίας του βιβλίου. Προφανώς, κύριο θέμα στο βιβλίο είναι οι επιθέσεις στο Παλάτι, στην Καμίλα και στον αδελφό του (και διάδοχο του Θρόνου), πρίγκιπα Ουίλιαμ. «Ο πόνος και τα βάσανα των γυναικών που παντρεύονται μέσα σε αυτόν τον θεσμό. Η ανθρωποφαγία. Ήμουν τρομοκρατημένος», αναφέρει ο Χάρι στο βιβλίο του. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 15 γλώσσες και αναμένεται η έκδοσή του σε ακόμα 10.

«Ρεζέρβα» φτιαγμένη από χρυσό

Αποτελεί γεγονός πως για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μάρκλ η αποχώρησή τους από το Μπάκιγχαμ μόνο οικονομική ζημιά δεν τους έχει προκαλέσει καθώς έχουν συνάψει επικερδείς συμφωνίες με διάφορες εταιρείες. Μόνον από τα απομνημονεύματά του, ο πρίγκιπας Χάρι έβγαλε περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει βγάλει άλλα 124 εκατομμύρια από τις συμφωνίες με τις πλατφόρμες του Spotify και του Netflix.

Το ζευγάρι έχει κερδίσει ήδη 100 εκατομμύρια ευρώ για τα έξι επεισόδια του ντοκιμαντέρ του στο Netflix «Μέγκαν και Χάρι», όμως εισπράττουν και άλλα χρήματα από την πλατφόρμα για μια δεύτερη παραγωγή με θέμα πρόσωπα και ηγέτες παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Σε όλα αυτά δεν έχουν υπολογιστεί τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου που αναμένεται να είναι εκατομμύρια, καθώς το ποσό που έχει ήδη εισπράξει ο διάσημος συγγραφέας με τον οποίο συνεργάστηκε ο Χάρι αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.