Μενού
papas fragkiskos
Πάπας Φραγκίσκος | Associated Press
  • Α-
  • Α+

«Άδικους» χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος τους νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία λέγοντας ότι «ο Θεός αγαπά όλα τα παιδιά του όπως είναι».  «Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι αμαρτία αλλά δεν είναι έγκλημα», δήλωσε ο Ποντίφικας στο Associated Press. Περίπου 67 χώρες παγκοσμίως έχουν ποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία – μάλιστα σε 11 από αυτές το «έγκλημα» αυτό επισύρει μέχρι και θανατική ποινή, σύμφωνα με το The Human Dignity Trust.

Παράλληλα, κάλεσε τους Καθολικούς επισκόπους που υποστηρίζουν αυτούς τους νόμους να καλωσορίσουν τα μέλη της LGBTQ κοινότητας στην εκκλησία.
Ωστόσο, ο Πάπας Φραγκίσκος «δικαιολόγησε» τους επισκόπους λέγοντας ότι  τέτοιες συμπεριφορές οφείλονται σε πολιτιστικά υπόβαθρα. Όπως είπε, οι επίσκοποι πρέπει να υποβληθούν «σε μια διαδικασία αλλαγής για να αναγνωρίσουν την αξιοπρέπεια του καθενός», προσθέτοντας ότι πρέπει να δείξουν «τρυφερότητα, παρακαλώ, όπως κάνει ο Θεός με τον καθένα από εμάς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.