Μενού
katsika
Κατσίκα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία είδηση απίστευτης βιαιότητας προέκυψε από το νότιο Μεξικό, όπου και διευθυντής ζωολογικού κήπου φέρεται να έκλεψε τέσσερις πυγμαίες κατσίκες και ζήτησε να μαγειρευτούν για το προσωπικό κατά τη διάρκεια Χριστουγεννιάτικου πάρτι. Ο λόγος για τον Χοσέ Ρούμπεν Νάβα, ο οποίος κατηγορείται από τις Αρχές της χώρας ότι υπήρξε «εγκέφαλος» του σχεδίου της κλοπής, αλλά και πώλησης δεκάδων ζώων από το Ζωολογική Κήπο του Chilpancingo, στην πόλη του Γκουερέρο το οποίο και βρίσκεται κεντρικό, νότιο Μεξικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία που έχει έρθει στο «φως» της δημοσιότητας, ο Νάβα φέρεται να βρισκόταν στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς είχε σκοτώσει ζώα του κήπου για ασήμαντο σκοπό. Ο Φερνάντο Ρουίζ Γκουτιέρεθ, διευθυντής τμήματος Περιβάλλοντος και Άγριας Ζωής δήλωσε σχετικά με το περιστατικό ότι τα τέσσερα μικρά ζωάκια σφαγιάστηκαν στις υποδομές του ζωολογικού κήπου και σερβιρίστηκαν κατά τη διάρκεια πάρτι, που έγινε μέσα στην εορταστική περίοδο. «Η απόφασή του θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή όλων όσων τις έφαγαν, καθώς οι συγκεκριμένες κατσίκες δεν ευδοκιμούν για ανθρώπινη κατανάλωση», πρόσθεσε ο Γκουτιέρεθ σχετικά με το φρικιαστικό περιστατικό.

Πότε αποκαλύφθηκε το συμβάν

Σύμφωνα με την ισπανική, «El Pais», το συμβάν αποκαλύφθηκε στις 14 Ιανουαρίου όταν ένας πολίτης, το σπίτι του οποίου γειτόνευε με τον ζωολογικό κήπο, βρήκε ένα τραυματισμένο ελάφι από δαγκωματιές σκύλου. Το ελάφι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε αρκετές ημέρες αργότερα. Ο Νάβα, μετά και την απόδραση και τον θάνατο του ελαφιού, απολύθηκε με πρόσχημα την κακομεταχείριση του ζώου. Ωστόσο, αυτό που ανακάλυψαν οι υπάλληλοι μετά και την υπόθεση του ελαφιού ήταν σοκαριστικό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διερεύνηση της υποτιθέμενης κακομεταχείρισης του ελαφιού, οι υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι δεκάδες ζώα είχαν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της διεύθυνσης του Νάβα στον ζωολογικό κήπο. Μάλιστα, ήταν τόσο αδίστακτος που είχε προχωρήσει και σε ανταλλαγές ζώων, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι αντάλλαξε μια ζέβρα με ένα άτομο στο Querétaro, περίπου 482 χιλιόμετρα μακριά, με αντάλλαγμα τρία ελάφια. Κατηγορείται επίσης ότι αντάλλαξε τέσσερις ταύρους watusi στην Πολιτεία του Μεξικού, περίπου 257 χιλιόμετρα μακριά, με αντάλλαγμα υλικά και εργαλεία απαραίτητα «για την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων του ζωολογικού κήπου».

Ο Νάβα, μετά και την αποκάλυψη της δράσης του, αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπορία ειδών και κακοποίησης ζώων.