Μενού
iaponia
Ιαπωνία | AP
  • Α-
  • Α+

Ο Hideya Tokiyoshi ξεκίνησε την καριέρα του ως καθηγητής αγγλικών στο Τόκιο πριν από περίπου 30 χρόνια. Από τότε, ο μισθός του έχει παραμείνει σχεδόν ο ίδιος και γι' αυτό, πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να αρχίσει να γράφει βιβλία για να εξασφαλίσει πρόσθετο εισόδημα.  Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Fumio Kishida κάλεσε τις εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς σε επίπεδο υψηλότερο από τον πληθωρισμό, με ορισμένες ήδη να ανταποκρίνονται. 

Όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου, ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία έχει γίνει πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα με το ποσοστό του να διαμορφώνεται στο 4% σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές. Το ποσοστό εξακολουθεί να είναι χαμηλό σε σύγκριση με την Αμερική ή την Ευρώπη, αλλά αντιπροσωπεύει υψηλό 41 ετών για την Ιαπωνία. 

Το 2021, ο μέσος ετήσιος μισθός στην Ιαπωνία ήταν 39.711 δολάρια, σε σύγκριση με 37.866 δολάρια το 1991, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι έλαβαν αύξηση μισθού μικρότερη από 5%, σε σύγκριση με αύξηση 34% σε άλλες οικονομίες της Ομάδας των Επτά, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, κατά την ίδια περίοδο. Οι ειδικοί έχουν επισημάνει μια σειρά από λόγους για τη στασιμότητα των μισθών. Βασικός παράγοντας είναι ότι η Ιαπωνία αντιμετώπιζε επί μακρόν αποπληθωρισμό, δηλαδή πτώση των τιμών.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA