Μενού
toyrkia-seismos
Σεισμός Τουρκία | @NaeemRehmanEngr
  • Α-
  • Α+

«Δεν μπορούσα να κρατήσω την ισορροπία μου λόγω του σεισμού», αναφέρει Έλληνας ποδοσφαριστής που αγωνίζεται σε ομάδα της Τουρκίας, με αφορμή τον φονικό σεισμό που προκάλεσε βιβλικές καταστροφές τόσο στη γειτονική χώρα όσο και στη Συρία. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος που βρίσκεται στην Καισάρεια μετέφερε το κλίμα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε την περιοχή, αναφέροντας ότι προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κρεβάτι του και όταν σηκώθηκε δεν μπορούσε να κρατήσει την ισορροπία του, καθώς τα πάντα έτρεμαν. 

Σύμφωνα με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, η διάρκεια και η ένταση ήταν μεγάλες, ενώ οι άνθρωποι πετάχτηκαν έξω από τα κτίρια, με πολλούς να κλαίνε και να φωνάζουν, πήραν τα αυτοκίνητα και απομακρύνθηκαν. Στην Καισάρεια δεν έχει καταγραφεί έως τώρα κάποια κατάρρευση κτιρίου, αν και αρκετά σπίτια παρουσιάζουν ρωγμές στους τοίχους. Στην περιοχή μάλιστα επικρατεί κακοκαιρία, με αρκετό χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες.

Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα στην Τουρκία

Παράλληλα, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ  που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Συγκεκριμένα, τις αμέσως επόμενες ώρες αναχωρεί ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας (1) Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε (5)  γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας. Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.