Μενού
Burak Hakki
Burak Hakki | NDP
  • Α-
  • Α+

Ο Τούρκος ηθοποιός, Μπουράκ Χακί, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τις τραγικές στιγμές που περνάει η Τουρκία από τα 7,8 Ρίχτερ που χτύπησαν τη χώρα χθες Δευτέρα (6/2) αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους. «Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και αυτό που έμαθα είναι ότι 2.900 κτίρια - το λιγότερο - κατέρρευσαν. Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός. Φυσικά, λυπάμαι πάρα πολύ. Χάσαμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους, χάσαμε φίλους. Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου ζούσαν σε πόλεις που χτύπησε ο σεισμός και τους χάσαμε, είναι νεκροί», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός, ο οποίος έχει γίνει γνωστός στην Ελλάδα από τις σειρές τουρκικής παραγωγής που έχουν προβληθεί στη χώρα μας, ενώ συμμετείχε και στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Πρόσθεσε ότι «Υπάρχουν ακόμα και ποδοσφαιρικές ομάδες, που ακόμα τις αναζητούν, όπως και μία ομάδα βόλεϊ. Είχα φίλους σε αυτές, δεν είναι πολύ κοντινοί μου φίλοι. Προσπαθούμε να τους βρούμε, έχουμε κάποιες ομάδες στο WhatsApp και προσπαθούμε να εντοπίσουμε τις τοποθεσίες τους και να τις δώσουμε στην κυβέρνηση και στις ομάδες αναζήτησης. Οι ομάδες αυτές έχουν μία λίστα και προσπαθούν να τους ψάξουν όλους και να τους απεγκλωβίσουν». 

«Οι δρόμοι είναι διαλυμένοι και κάποια αεροδρόμια έχουν προβλήματα. Είναι μία μεγάλη καταστροφή, δεν μπορείς να φανταστείς. Όταν είσαι μακριά, δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος της συμφοράς. Όταν συμβεί σε σένα, τότε θα καταλάβεις. Χρειαζόμαστε περισσότερα ασφαλή κτίρια, χρειαζόμαστε περισσότερο έλεγχο. Για παράδειγμα, για την Κωνσταντινούπολη περιμένουν ένα μεγάλο σεισμό και η πόλη προετοιμάζεται ήδη για αυτό. Αλλάζουν τα κτίρια, η Κωνσταντινούπολη ανανεώνεται, αλλά αυτές οι πόλεις δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμες για έναν σεισμό», επεσήμανε ο Μπουράκ Χακί.