Μενού
toyrkia-seismos
Σεισμός στην Τουρκία | Getty
  • Α-
  • Α+

«Προσπαθούσαμε επί τρεις ώρες να διασώσουμε το κορίτσι, αλλά δεν άντεξε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, για την 7χρονη Φατμέ που κατέληξε στα ερείπια κτιρίου στην Τουρκία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών της ΕΜΑΚ. Ο κ. Λέκκας βρίσκεται στο Χατάι, ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής βοήθειας, μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που ισοπέδωσαν ολόκληρες πόλεις.

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews του Mega, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ προσπαθούν αυτή την ώρα να διασώσουν μία γυναίκα, ενώ νωρίτερα ανέσυραν ζωντανό από τα ερείπια τον 50χρονο πατέρα της Φατμέ, αλλά και την 6χρονη αδερφή της. Πάντως, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ έκανε λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή σε πολλές τουρκικές πόλεις. Συγκεκριμένα για το Χατάι ανέφερε ότι οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι μεν σποραδικές, αλλά σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της πόλης, περίπου το 1/5 του συνολικού πολεοδομικού συγκροτήματος, ισοπεδώθηκε.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων της Τουρκίας, αλλά και της ελληνικής αποστολής, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, δίνοντας μάχη με το χρόνο, υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να διασώσουν τους εγκλωβισμένους. Νωρίτερα, το κλίμα ήταν φορτισμένο με τους διασώστες να βουρκώνουν αφού ανέσυραν νεκρή την 7χρονη Φατμά, όμως τα συναισθήματα άλλαξαν γρήγορα, καθώς κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την 6χρονη αδερφή της και συγκινημένοι αγκαλιάστηκαν. Λίγο πριν, η ελληνική αποστολή είχε σώσει κι έναν 50χρονο και πλέον συνεχίζει για τον ενοπισμό και τη διάσωση κι άλλων ανθρώπων που είναι κάτω από τα χαλάσματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA