Αδιανόητες καταγγελίες για μαζική δηλητηρίαση μαθητριών σε πόλη του Ιράν, ως αντίποινα για την συμμετοχή τους στις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της μαντήλας, έχουν έρθει στην δημοσιότητα. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Qom, αλλά υπάρχουν αναφορές για αντίστοιχα περιστατικά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα, στο Τwitter κυκλοφορούν βίντεο από «άλλη μία χημική επίθεση» σε σχολείο θηλέων.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο υπουργός Υγείας του Ιράν, Γιουνές Παναχί, δήλωσε: «Μετά τη δηλητηρίαση πολλών μαθητριών στην Κομ, διαπιστώθηκε ότι κάποιοι ήθελαν να κλείσουν όλα τα σχολεία, ειδικά τα σχολεία θηλέων». Στις 14 Φεβρουαρίου, γονείς μαθητριών που είχαν αρρωστήσει συγκεντρώθηκαν έξω από το κυβερνείο της πόλης για να ζητήσουν εξηγήσεις από τις αρχές, ανέφερε το IRNA. Την επόμενη μέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Μπαχαντόρι Τζαχρόμι είπε ότι τα υπουργεία Παιδείας και Πληροφοριών προσπαθούν να βρουν την αιτία των δηλητηριάσεων. Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία απόδοση ευθυνών, ούτε φυσικά σύλληψη.
- Η Κωνσταντοπούλου «μηδένισε το γραπτό» του Μηταράκη: «Κλίνε το δόκτωρ, και εσύ από το South Eastern;»
- Ανδρομάχη: «Όταν ο Γιώργος άρχισε να μου στέλνει ερωτικά μηνύματα έπαθα σοκ - Τον είχα στην κατηγορία Φίλοι»
- Πότε εκφωνεί το τελευταίο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη
- Γιατί ο Νότης Σφακιανάκης δεν θα πάει στην κηδεία της αδερφής του στην Κω
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.