Αδιανόητες καταγγελίες για μαζική δηλητηρίαση μαθητριών σε πόλη του Ιράν, ως αντίποινα για την συμμετοχή τους στις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της μαντήλας, έχουν έρθει στην δημοσιότητα. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Qom, αλλά υπάρχουν αναφορές για αντίστοιχα περιστατικά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα, στο Τwitter κυκλοφορούν βίντεο από «άλλη μία χημική επίθεση» σε σχολείο θηλέων.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο υπουργός Υγείας του Ιράν, Γιουνές Παναχί, δήλωσε: «Μετά τη δηλητηρίαση πολλών μαθητριών στην Κομ, διαπιστώθηκε ότι κάποιοι ήθελαν να κλείσουν όλα τα σχολεία, ειδικά τα σχολεία θηλέων». Στις 14 Φεβρουαρίου, γονείς μαθητριών που είχαν αρρωστήσει συγκεντρώθηκαν έξω από το κυβερνείο της πόλης για να ζητήσουν εξηγήσεις από τις αρχές, ανέφερε το IRNA. Την επόμενη μέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Μπαχαντόρι Τζαχρόμι είπε ότι τα υπουργεία Παιδείας και Πληροφοριών προσπαθούν να βρουν την αιτία των δηλητηριάσεων. Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία απόδοση ευθυνών, ούτε φυσικά σύλληψη.
- «Ο φίλος μου ο Ζοτς»: Αυτά είναι τα στέκια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Αθήνα
- Ο καίριος ρόλος του κομβικού για την κυβέρνηση Λιβάνιου, η μεταρρύθμιση του ΕΚΔΔΑ και το τραγούδι του Φάμελλου
- Η Λαμία δέχεται τουρίστες από το Κονγκό για ένα πολύ σοβαρό λόγο
- Η σκληρή ζωή, η επιτυχία και το φρικτό τέλος του ηθοποιού Λευτέρη Βουρνά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.