Μενού
mesistia simaia albania gia tempi
Μεσίστια σημαία στην Αλβανία για τα Τέμπη | Twitter / Barjam Begaj
  • Α-
  • Α+

Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε η Κυριακή (5/3) στην Αλβανία στη μνήμη των θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Μάλιστα, μεσίστια ήταν η αλβανική σημαία στα κρατικά και δημόσια ιδρύματα της χώρας. Σε πολλές πόλεις της χώρας οι πολίτες άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη. Στην Κορυτσά οι κάτοικοι της πόλης άναψαν κεριά έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό και το ίδιο επαναλήφθηκε και στην πόλη των Αγίων Σαράντα.

Εκατοντάδες Έλληνες και Αλβανοί, μαθητές, δάσκαλοι και απλοί πολίτες μετέβησαν στο προαύλιο του σχολείου της κοινότητας Δερβιτσάνης για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν για τα θύματα στα Τέμπη.

Ευχαριστήριο μήνυμα ΥΠΕΞ στην Αλβανία

«Ένα θερμό ευχαριστώ στην κυβέρνηση της Αλβανίας, τα κρατικά και δημόσια ιδρύματα και τις διπλωματικές της αποστολές που τίμησαν τα θύματα της τραγικής σύγκρουσης του τρένου στα Τέμπη κατεβάζοντας τις σημαίες τους μεσίστιες, αυτή την ημέρα πένθους» αναφέρε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. «Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων από την Αλβανία», προσθέτει.