Μενού
amboyrgo
Μακελειό στο Αμβούργο | AP
  • Α-
  • Α+

Οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πυροβολισμούς σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο, σκορπίζοντας την θλίψη στη Γερμανία με τις Αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες στον τόπο του εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, ο ύποπτος φέρεται να είναι πρώην μέλος της κοινότητας. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Αμβούργου Άντι Γκρότε, ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου για το μεσημέρι, κατά την οποία θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το έγκλημα και την κατάσταση της έρευνας.

Ο ύποπτος φέρεται να είναι πρώην μέλος της κοινότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί. Δεν είναι σαφές εάν το όπλο ήταν νόμιμα στην κατοχή του άνδρα, ο οποίος δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής.  Ο άνδρας φέρεται να μπήκε στο κτίριο με βίαιο τρόπο της θρησκευτικής κοινότητας, στο οποίο τελούνταν λειτουργία με έως και 50 συμμετέχοντες. Οι αρχές χαρακτηρίζουν την πράξη ως δολοφονικό αμόκ και θεωρούν ότι υπήρχε μόνο ένας δράστης. Η αστυνομία του Αμβούργου ανέφερε στο Twitter ότι «φωτογραφίες και βίντεο του εγκλήματος ή σχετικά γεγονότα θα μπορούσαν να ανεβαίνουν στον ιστότοπο zettelportal.de».

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) περιέγραψε τους φονικούς πυροβολισμούς ως βάναυση πράξη βίας. «Άσχημα νέα από το Αμβούργο. Πολλά μέλη μιας Εκκλησίας του Ιεχωβά έπεσαν θύματα μιας πράξης βίας χθες το βράδυ», ανάρτησε το πρωί της Παρασκευής μέσω του κυβερνητικού λογαριασμού στο Twitter. «Οι σκέψεις μου είναι μαζί τους και στις οικογένειές τους. Και με τις δυνάμεις ασφαλείας, που είχαν δύσκολη αποστολή».