Μενού
afriki - giatroi
Γιατροί στην Αφρική | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς μία μυστηριώδης ασθένεια, που έκανε την εμφάνισή της στην Τανζανία της Αφρικής και από την οποία πέθαναν 5, τουλάχιστον, άνθρωποι. Οπως αναφέρει η «Daily Mail» , ανάμεσα στα συμπτώματα που εμφανίζουν ο ασθενείς πριν χάσουν τη ζωή τους είναι ο πυρετός, ο πονοκέφαλος και η αιμορραγία από τη μύτη. Επικεφαλής των υγειονομικών Αρχών της χώρας, που βρίσκεται νότια της Κένυας, έχουν προβληματιστεί αρκετά με την ασθένεια, την οποία και τη χαρακτηρίζουν ως «παράξενη».

Μάλιστα, προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξέλιξη της ασθένειας, οι υγειονομικές Αρχές έχουν στείλει ειδική ομάδα γιατρών στη βορειοδυτική περιφέρεια της Καγκέρα, όπου και έχουν εντοπιστεί 7 ανάλογα κρούσματα. Ο επικεφαλής των κυβερνητικών αξιωματούχων στο κομμάτι της υγείας, Tumaini Nagu, δήλωσε σχετικά με την αποστολή των γιατρών: «Η κυβέρνηση σχημάτισε και απέστειλε μία ειδική ομάδα ειδικών προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτήν την άγνωστη ασθένεια». Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή πρέπει να αποφύγουν τις επαφές τους με όσους έχουν «μολυνθεί» και να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Αξιο αναφοράς είναι ότι τον περασμένο Ιούλιο, τρεις άνθρωποι πέθαναν από παρόμοια συμπτώματα μετά από έξαρση της ασθένειας, που καταγράφηκε στη νότια περιφέρεια του Λίντι.  Περισσότερα από 20 κρούσματα είχαν καταγραφεί εκείνη την εποχή, ενώ μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν οι Αρχές διαπίστωσαν ότι πρόκειται περί λεπτοσπείρωσης ή αλλιώς γνωστή ως νόσος του Weil. Η νόσος του Weil είναι μια σπάνια λοίμωξη που μεταδίδεται από τα ούρα ζώων, συμπεριλαμβανομένων αρουραίων, ποντικών, αγελάδων, χοίρων και σκύλων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, αίσθημα και αδιαθεσία, μυϊκούς πόνους και αρθρώσεις, κόκκινα μάτια και απώλεια όρεξης.