Μενού
trump
Ντόλαντ Τραμπ | AP
  • Α-
  • Α+

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο πρώτος πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ που θα πάει στο δικαστήριο με χειροπέδες. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι ο ίδιος το επιδιώκει κιόλας. Εξέφρασε την επιθυμία του σε συμβούλου του να του φορέσει η αστυνομία χειροπέδες, όταν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, εφόσον του απαγγελθούν κατηγορίες από το σώμα ενόρκων του Μανχάταν για την εμπλοκή του στην υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς, ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι εφόσον αναγκαστεί να πάει στο δικαστήριο και να παραδοθεί στις Αρχές για να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, θα θελήσει να μετατρέψει την όλη διαδικασία σε «θέαμα».  Η επιμονή του Τραμπ, που καταγγέλλει «κυνήγι μαγισσών» εις βάρος του, να του φορέσουν χειροπέδες και να τον σύρουν σιδηροδέσμιο μπροστά στις κάμερες πηγάζει από διάφορα κίνητρα, όπως ότι θέλει να δείξει ότι αψηφά μια «άδικη», όπως τη θεωρεί, δίωξή του καθώς και γιατί οι εικόνες αυτές θα συσπειρώσουν τη βάση των ψηφοφόρων του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ο σημαντικότερος λόγος, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται ο Guardian, είναι ότι ο Τραμπ φοβάται μήπως εμφανιστεί αδύναμος ή ηττοπαθής, σε περίπτωση που εμφανιστεί μέσω βιντεοσύνδεσης στο δικαστήριο, ή οδηγηθεί από πίσω πόρτα.
Μέχρι στιγμής παραμένει αβέβαιο πότε το σώμα ενόρκων θα αποφανθεί για την παραπομπή του Τραμπ σε δίκη για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς καθιστώντας τον έτσι τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ, εν ενεργεία ή πρώην, που θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις.