Μενού
erdogan-seismos
Ο Ερντογάν στο σημείο που «χτύπησε» ο φονικός σεισμός | AP
  • Α-
  • Α+

Νέες αναφορές στην Αγιά Σοφιά την οποία μετέτρεψε σε τζαμί έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε επίσης για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και στην «κόκκινη μηλιά» που αποτελεί το σύμβολο του παντουρκισμού και της κατάκτησης.

«Όλο αναφέρω που ήταν η χώρα και που φτάσαμε. Εξηγώντας τα όσα κάναμε, δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Εγώ σε κάποιους λέω ‘’Αγία Σοφία’, αυτοί καταλαβαίνουν... Όμως όταν λέω "Αγία Σοφία’’ κάποιοι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν.Εμείς προχωράμε μαζί με όσους καταλαβαίνουν όταν λέμε ‘’Αγία Σοφία’’ και όταν λέμε ‘’Καραμπάχ’’.

Κάποιες φορές αναφέρομαι στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στο Akinci και σε άλλα μη επανδρωμένα. Ο κόσμος μας καταλαβαίνει αλλά κάποιοι μέχρι στιγμής δεν το καταλαβαίνουν. Αναφέρομαι στην ‘’κόκκινη μηλιά’’ και δεν το καταλαβαίνουν. Η ‘’κόκκινη μηλιά’’ είναι ένα όραμα. Το να φτάσεις σε αυτό το όραμα δεν είναι επίτευγμα το οποίο μπορεί να το πετύχει ο οποιασδήποτε» τόνισε ο τούρκος πρόεδρος.

Νεύρα Ερντογάν από τη συνεργασία των Κούρδων με τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν δεν έκρυψε την εκνευρισμό του με την συνεργασία του κόμματος των Κούρδων με τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό προέκυψε μετά την απόφαση του DHP να μην κατεβάσει υποψήφιο, γεγονός που ευννοεί την αντιπολίτευση.  Χαρακτηριστικά ο Ερντογάν χαρακτήρισε ότι το HDP είναι ίδιο με το PKK: «O λαός μου αγαπάει το έθνος, ο λαός μου δεν είναι σκλάβος της ιμπεριαλιστικής λογικής. Το HDP είναι ίδιο το PKK. Το ΗDP είναι το ίδιο το PYD. Εμείς πάντα την εκφράσαμε αυτή την εξίσωση. Άρα ο λαός μου πρέπει να σκεφτεί την θέση του CHP. Ο λαός μου πρέπει να δει και την θέση που τηρούν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο δικός μου πολίτης είναι εθνικός, ο δικός μου πολίτης είναι ντόπιος, ο δικός μου πολίτης δεν είναι σκλάβος της ιμπεριαλιστικής λογικής που επιβάλλεται από το εξωτερικό».