Μενού
putin
Βλαντίμιρ Πούτιν | AP
  • Α-
  • Α+

Είναι μία κοινή αλήθεια ότι φήμες για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ακούγονται διαρκώς και ειδικά μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία συμπλήρωσε 1 χρόνο και επίσημα. Οι φήμες ποικίλλουν, καθώς από τις πιο διαδεδομένες είναι αυτές για την υγεία του Ρώσου προέδρου, οι οποίες και αναφέρουν ότι ο Πούτιν πάσχει από καρκίνο στο στομάχι μέχρι και Πάρκισον. Βάση για τις φήμες αυτές δίνει και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος και οι συναντήσεις του με άλλους ηγέτες, όπως τον Καντίροφ όπου και φαίνεται να κρατάει σφιχτά το τραπέζι. Μία νέα φήμη στηρίζεται στο γεγονός ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί σωσίες σε διάφορες επισκέψεις του.

Παρόλο που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, τα όσα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβληματίζουν τους χρήστες, καθώς πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποιεί σωσίες σε διάφορες επισκέψεις που έχει κάνει, όπως η πιο πρόσφατη στις κατειλημμένες Κριμαία και Μαριούπολη. Στο συγκεκριμένο βίντεο, όπως αναφέρει η βρετανική Metro, του οποίου ο δημιουργός παραμένει άγνωστος αλλά φαίνεται πως έχει ως στόχο τους πολίτες που ζουν εντός Ρωσίας, υπογραμμίζεται ότι «ειδικοί έχουν επισημάνει εδώ και καιρό τις διαφορές μεταξύ στο σώμα του Ρώσου προέδρου σε διάφορες επισκέψεις του».

pigoyni - poytin
Πηγούνι Πούτιν | East2WestNews

Πού παρατηρούνται οι διαφορές

Ειδικοί, που είδαν τα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούσαν στα social media, ανέφεραν ότι αυτό που διαφέρει ανά επίσκεψη του Πούτιν σε Μόσχα, Σεβαστούπολη και Μαρίουπολη είναι μια προεξοχή στο λοβό του αυτιού του, όπως και μια μικρή ελιά στο πρόσωπό του. Αξιο αναφοράς είναι ότι τα βίντεο έχουν παρθεί σε διάστημα ενός μήνα και πιο συγκεκριμένα από τις 21 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, από τις 18 Μαρτίου στη Σεβαστούπολη και από τις 19 Μαρτίου στη Μαριούπολη. Οπως αναφέρεται, ένας από τους Πούτιν έχει ευθείες ρυτίδες στο πρόσωπό του, ενώ ο άλλος έχει μικρές και διακοπτόμενες.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν εντός του Κιέβρου, καθώς ο Αντόν Γεραντσένκο, αξιωματούχος με έδρα την Ουκρανία, δημοσίευσε τρεις εικόνες του πηγουνιού του Πούτιν και διερωτήθηκε πώς θα μπορούσαν όλες να είναι δικές του. Η μία εικόνα έδειχνε τον Πούτιν στη Σεβαστούπολη στις 18 Μαρτίου με κρεμασμένο πηγούνι, αλλά στις 19 Μαρτίου στη Μαριούπολη, όπου και το πηγούνι του ήταν σφιχτό. Οι εικόνες δε θα μπορούσαν να μη μείνουν ασχολίαστες στην Ουκρανία, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν «έστειλε έναν σωσία στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Μαριούπολη».

«Προφανώς ο πιο αδύναμος σωσίας στάλθηκε στη Μαριούπολη», αναφέρει το βίντεο στα ρωσικά, ενώ στο ίδιο βίντεο χλευάζεται και ο Ρώσος πρόεδρος: «Τι συμβαίνει με το πηγούνι σου, Πούτιν; Ξέχασαν να βάλουν το σαγόνι του». Στο βίντεο τίθεται το ερώτημα, επίσης, αν ο «σωσίας' έχει ψεύτικα δόντια, προσθέτοντας: Τελικά, πόσους Πούτιν έχουμε; Ποιος κυβερνά τη Ρωσία»;

Ο κ. Γεραντσένκο συνέχισε: «Φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό οι μακιγιέρ του έπρεπε να δουλέψουν με ένα αρκετά χαμηλής ποιότητας αντίγραφο, ούτε καν σωσία αλλά το αντίγραφό του. Αναρωτιέμαι ποιος από αυτούς ήταν αληθινός»; Τα όσα λέει ο Γερατσένκο βασίζονται σε ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στο παρελθόν και υποδηλώνουν ότι ο Πούτιν κάνει τακτικά πλαστικές επεμβάσεις για να φαίνεται νεότερος από τότε που έγινε πρόεδρος το 1999. Υπάρχουν και άλλες φήμες ότι οι «σωσίες» του έχουν επίσης υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση για να του μοιάζουν, και συχνά αποσπώνται σε διάφορα μέρη.

Αξιο αναφοράς είναι ότι πρώην συνεργάτες του Πούτιν, από την εποχή που εργαζόταν για την KGB, έχουν επίσης ισχυριστεί ότι χρησιμοποιεί σωσίες. Ο Σεργκέι Ζιρνόφ πίστευε ότι τότε ήταν θεωρίες συνωμοσίας, αλλά τώρα λέει ότι ο Πούτιν τις χρησιμοποιεί.