Μενού
emanouel-makron
Εμανουέλ Μακρόν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ποικιλοτρόπως σχολιάζεται στα social media η κίνηση του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να «εξαφανίσει» το πανάκριβο ρολόι που φορούσε σε συνέντευξη που παραχωρούσε στα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France 2, κατά τη διάρκεια της οποίας υπεραμύνθηκε της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια.

Συγκεκριμένα, ο Μακρόν, στο ξεκίνημα της συνέντευξης, εμφανίστηκε με ένα ρολόι με μπλε καντράν και μαύρο λουράκι στο αριστερό χέρι. Κάποια στιγμή όμως, περίπου στο 11ο λεπτό, φαίνεται πως το αφαίρεσε διακριτικά, συνεχίζοντας χωρίς αυτό. Ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται μάλιστα να βάζει τα χέρια του κάτω από το τραπέζι και ενώ μιλά, βγάζει το ρολόι, ακουμπώντας το στην άκρη.

https://twitter.com/caissesdegreve/status/1638857561704202243?s=20

Η κίνηση όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά σχολίασαν ποικιλοτρόπως οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν την απουσία του ρολογιού. Μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να διαδίδουν ότι το ρολόι κοστίζει 80.000 ευρώ.

https://twitter.com/juillet71/status/1638787805664137216?s=20

Τι ισχύει ακριβώς

Η Liberation έψαξε λίγο παραπάνω το θέμα. Ερευνώντας το περιστατικό επικοινώνησε με άτομο από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου που τόνισε ότι ο Μακρόν «δεν βγάζει το ρολόι του επειδή θέλει να το κρύψει, αλλά επειδή το χτύπησε στο τραπέζι». «Ο θόρυβος ακούγεται καθαρά λίγα μόνο δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη του βίντεο που διαμοιράζεται στα κοινωνικά δίκτυα», λέει η πηγή που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα.

https://twitter.com/GilbertCollard/status/1638849226900750336?s=20

Όσον αφορά το ίδιο το ρολόι, η πηγή από το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν εξήγησε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φοράει ένα ρολόι Bell & Ross BR V1-92, εξατομικευμένο με το οικόσημο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Το φοράει πολύ τακτικά για περισσότερο από ενάμιση χρόνο», παραπέμποντας σε φωτογραφίες που τράβηξε ο επίσημος φωτογράφος του στις 28 Οκτωβρίου 2022 ή σε περιπτώσεις που ταξίδεψε στις ΗΠΑ και το Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όσον αφορά την τιμή, το περιβάλλον του προέδρου διαβεβαιώνει ότι «το ρολόι αυτό προφανώς δεν κοστίζει 80.000 ευρώ. Η τιμή είναι δημόσια και η Bell & Rose είναι ένας κατασκευαστής που έχει συνεργασίες με πολλούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του στρατού και της ομάδας ασφαλείας της προεδρίας της Δημοκρατίας. Στο Διαδίκτυο, μη προσωποποιημένες εκδόσεις αυτού του ρολογιού μπορεί να βρεθούν προς 2.400 ευρώ».