Μενού
foties
Glomex
  • Α-
  • Α+

Στη γαλλική επαρχία μεταφέρθηκε ο πόλεμος διαδηλωτών - αστυνομίας που διεξαγόταν εδώ και μία εβδομάδα στο Παρίσι, που είχε γίνει θέατρο των πιο βίαιων επεισοδίων και καταστροφών τα τελευταία 20 χρόνια, λόγω του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που περνά ο Μακρόν για το όριο συνταξιοδότησης.

Οι άνθρωποι εκεί δεν μάχονται για το συνταξιοδοτικό, αλλά για το νερό. Οι ακτιβιστές, υπερασπιζόμενοι το νερό ως δημόσιο αγαθό, διαμαρτύρονται για την κατασκευή τεράστιας δεξαμενής που θα χρησιμοποιείται για το πότισμα γεωργικών εκτάσεων.

«Θέλαμε να λάβουμε μέρος σε μία ιστορική διαδήλωση για το νερό. Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιο ‘’σμήνος’’ από βόμβες», ανέφερε ένας διαδηλωτής. Το μένος και η οργή είναι ανεξέλεγκτο και από τις δύο πλευρές. Διαδηλωτές τραυματίζονται σοβαρά όπως και αστυνομικοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμαμέν υποστήριξε ότι οι ακτιβιστές ήρθαν έτοιμοι για πόλεμο καθώς επάνω τους βρέθηκαν τσεκούρια, μαχαίρια και μπάλες του μποούλινγκ.

«Παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων χιλιάδες άνθρωποι πήγαν στο σημείο, ανάμεσα τους εξτρεμιστές, εξαιρετικά βίαιοι, που ανήκουν στα μαύρα μπλόκα και στην εξτρεμιστική αριστερά οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Βλέπουμε ακραία βία εναντίον των αστυφυλάκων της δημοκρατίας».