Μενού
karolos
Το προσκλητήριο της στέψης του Καρόλου | @RoyalFamily
  • Α-
  • Α+

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επίσημη πρόσκληση της στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ', η οποία θα σταλεί σε 2.000 επίσημα πρόσωπα σε όλο τον κόσμο, που θα αποτελέσουν την 6 Μαίου το εκκλησίασμα στο Αββαείο του Westminster που θα πραγματοποιηθεί η τελετή. Η πρόσκληση για τη στέψη σχεδιάστηκε από τον Andrew Jamieson. Είναι ζωγραφισμένη στο χέρι και θα εκτυπωθεί σε ανακυκλωμένο χαρτί, εναρμονισμένη με τις επιθυμίες του Βασιλιά, ο οποίος είναι γνωστός για την οικολογική του ευαισθησία.

Σε αυτή η Καμίλα δεν αναφέρεται ως βασιλική σύζυγος, Queen Consort δηλαδή, αλλά σκέτο βασίλισσα, Queen. Ανώτερος βασιλικός σύμβουλος εξήγησε στη Daily Mail ότι τους πρώτους μήνες μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η αναφορά στην Καμίλα θα ήταν με τον τίτλο «βασιλική σύζυγος» για να μην… υπάρχουν παρανοήσεις. «Η στέψη είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το ''βασίλισσα Καμίλα'' ως επίσημη ιδιότητα. Όλες οι προηγούμενες βασιλικές σύζυγοι ήταν γνωστές ως βασίλισσα συν το μικρό τους όνομα», τόνισε.

Η νέα αυτή αναβάθμιση του τίτλου της είναι ένα ακόμη βήμα στην αξιοσημείωτη μεταμόρφωση μιας γυναίκας που κάποτε την κατηγορούσαν ως το πρόσωπο που αποτέλεσε τον κύριο λόγο της κατάρρευσης του γάμου του Καρόλου με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Επίσημοι καλεσμένοι Άννα Μαρία και Παύλος

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, Super Κατερίνα, η σύζυγος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία και ο πρωτότοκος γιος τους Παύλος θα παραβρεθούν στην τελετή ως επίσημοι προσκεκλημένοι του Καρόλου.

Ακολουθώντας τα πρωτόκολλα του Παλατιού, ο Παύλος δεν θα έχει μαζί του τη Μαρί Σαντάλ, καθώς οι επίσημοι προσκεκλημένοι της στέψης θα είναι συγκεκριμένοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA