Μενού
erntogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | AP
  • Α-
  • Α+

Την τεχνολογία επιστράτευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να παρακολουθήσει τα εγκαίνια του εργοστασίου του Ακούγιου στην Τουρκία, κάνοντας έτσι την πρώτη του εμφάνιση μετά και τις φήμες που ακούγονται για την υγεία του.

Σε βίντεο που ανάρτηση η τουρκική προεδρία στο Twitter αποτυπώνεται ο Ερντογάν στο γραφείο του να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Τούρκο πρόεδρο να είναι αρκετά καταβεβλημένος από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Στο ίδιο βίντεο, όπως αναφέρουν και οι ίδιες πληροφορίες, αποτυπώνεται και ο Ρώσος πρόεδρος ο οποίος και παρακολουθεί μαζί με τον Ερντογάν τα εγκαίνια του εργοστασίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το πρόβλημα του Ερντογάν

Αντιμέτωπος με ιογενή γαστρεντερίτιδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναγκάστηκε να ακυρώσει τις σημερινές του δημόσιες εμφανίσεις για δεύτερη συνεχή ημέρα, 17 ημέρες πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Το επεισόδιο ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης: ο Ερντογάν επρόκειτο να δώσει μακρά συνέντευξη σε δύο τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, λιγότερο από 20 ημέρες πριν από τις εκλογές και αφού έκανε τρεις δημόσιες εμφανίσεις σε ισάριθμες πόλεις μέσα στην ίδια ημέρα. Η εκπομπή καθυστέρησε χωρίς εξηγήσεις για μιάμιση ώρα και διακόπηκε αιφνιδιαστικά στο δέκατο λεπτό.

«Ω Θεέ μου», ακούστηκε μία άγνωστη φωνή πίσω από την κάμερα πριν διακοπεί η μετάδοση, ενώ ο δημοσιογράφος που διατύπωνε την ερώτησή του σηκωνόταν από τη θέση του.

Κάτωχρος, ο Ερντογάν εμφανίστηκε στην οθόνη ένα τέταρτο αργότερα περικόπτοντας τη συνέντευξη και εξηγώντας ότι έχει «κολλήσει ιογενή γαστρεντερίτιδα». Σε tweet, ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι «ξεκουράζεται στο σπίτι κατόπιν συμβουλής των γιατρών», ακυρώνοντας τρεις επισκέψεις στην κεντρική Ανατολία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.