Μενού
Imamoglou
Εκρέμ Ιμάμογλου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Φόβοι για περαιτέρω όξυνση της έντασης υπάρχουν στην Τουρκία, λόγω και των επικείμενων προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 14 Μαΐου και ειδικά μετά τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή, όταν και το λεωφορείο του Εκρέμ Ιμάμογλου δέχθηκε «βροχή» από πέτρες από εθνικιστές οπαδούς του Μπαχτσελί.

Για την υπόθεση, μάλιστα, που προκάλεσε συναγερμό στο κόμμα του Κιλιτσντάρογλου, στο οποίο και είναι αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, ανακοινώθηκε και μία σύλληψη ενός λοχία του τουρκικού στρατού που υπηρετούσε στο Ερζερούμ.

Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση και θεωρείται υπεύθυνος για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Κωνσταντινούπολης και του αντίπαλου δέους του απερχόμενου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τη σύλληψη, όπως αναφέρεται, την έκανε το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Εναντίον του συγκεκριμένου στρατιωτικού είχε ξεκινήσει και έρευνα το 2021 για συμμετοχή στην οργάνωση «FETO» των Γκιουλενιστών, αλλά κρίθηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή. Φαίνεται ότι ο λοχίας εργαζόταν στις υπηρεσίες πληροφοριών του τουρκικού στρατού, γεγονός που προκαλεί ακόμα περισσότερο προβληματισμό για την υπόθεση στην οποία και συνελήφθησαν ακόμη 13 άτομα.

Νέο παρ' ολίγον επεισόδιο σε ομιλία του Ιμάμογλου

Νέο παρ' ολίγον επεισόδιο σε ομιλία του Εκρέμ Ιμάμογλου σημειώθηκε την ώρα που μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση των ψηφοφόρων του, καθώς ένας άνδρας συνελήφθη γιατί επιχείρησε να προκαλέσει.

Οι Αρχές αντιλήφθησαν τον σκοπό του άνδρα και έσπευσαν να τον απομακρύνουν από το σημείο προτού πάρει έκταση το επεισόδιο, όπως είχε πάρει και το αντίστοιχο την περασμένη Κυριακή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA