Μενού
karolos-stepsi-andras
Ο «μυστηριώδης» άνδρας στη στέψη του Καρόλου | @edwardderuiter
  • Α-
  • Α+

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ «έσπασε» τη σιωπή του, για τον μυστηριώδη άνδρα που καθόταν δίπλα του στη στέψη του βασιλιά Καρόλου και έγινε viral για την εκκεντρική του εμφάνιση.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι θεωρίες συνωμοσίας, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για κάποιο «μεταμφιεσμένο» άτομο που πήγε να κλέψει βασιλικά κοσμήματα, ακόμα και για την Μέγκαν Μαργκλ. Όμως η πραγματικότητα απέχει πολύ από τις όποιες θεωρίες.

Σε tweet του, ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ εξήγησε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μάλλον δεν ήταν η ΜΜ και δεν είχε κοσμήματα πάνω του, απ' όσο μπόρεσα να δω - ALW».

https://twitter.com/OfficialALW/status/1655857778022285312

Ο εν λόγω άνδρας είναι στην πραγματικότητα ο συνθέτης Sir Karl Jenkins, 79 ετών, του οποίου το έργο Tros y Garreg - Crossing the Stone - ακούστηκε κατά τη διάρκεια της στέψης. Το έργο αποτελεί μέρος ενός κοντσέρτου που ανέθεσε ο βασιλιάς πριν από δύο και πλέον δεκαετίες, όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας.

Μιλώντας για την τιμή που του έκανε να λάβει μέρος στην εκδήλωση με τα αστέρια, ο Karl Jenkins δήλωσε στο BBC: «Προφανώς συνοψίζει την ουαλική κουλτούρα - την άρπα - και [ο βασιλιάς Κάρολος Γ'] πάντα υποστήριζε την ουαλική μουσική».

«Δεν ξέρω αν την επέλεξε, αλλά ήταν ευτυχής που την είχε εκεί. Ξέρω ότι του αρέσει, αλλιώς δεν θα μου το ζητούσε», πρόσθεσε. Αλλά και ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, θρύλος του μουσικού θεάτρου είχε επίσης μεγάλο ρόλο κατά τη διάρκεια της στέψης.

Έγραψε τον ύμνο της τελετής, ο οποίος, όπως είπε, ήταν «ένα είδος αντίδοτου» για την αντιμετώπιση του θανάτου του γιου του νωρίτερα φέτος. Ο Νίκολας έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τον Μάρτιο, αφήνοντας τον πατέρα του «απολύτως συντετριμμένο». Το τραγούδι του Άντριου, Make a Joyful Noise, ακούστηκε για πρώτη φορά δημόσια κατά την ενθρόνιση του βασιλιά το Σάββατο.

Μιλώντας στο Channel 4 News για την ιστορική περίσταση, ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ δήλωσε: «Προφανώς το να γράψω τον ύμνο, επειδή είναι χαρούμενος, ήταν ένα υπέροχο πράγμα που έκανα ως ένα είδος αντίδοτου σε αυτό που ήξερα ότι συνέβαινε στην ιδιωτική μου ζωή».

Ακόμα, συμπλήρωσε: «Η μουσική είναι η ζωή μου. Η μουσική είναι αυτό που κάνω. Η μουσική και ό,τι μπορεί να έχω γράψει για τη στέψη - προφανώς έχω στο μυαλό μου τη σκέψη του γιου μου και θα υπάρξει μια στιγμή όταν βρίσκομαι στο αβαείο, το ξέρω, όπως έγινε τις προάλλες, που θα σκέφτομαι τον αγαπημένο μου Νικ. Και σκέφτομαι ότι το να κάνω έναν χαρούμενο θόρυβο είναι και γι' αυτόν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA