Μενού
astynomia-germania
Γερμανοί αστυνομικοί | AP
  • Α-
  • Α+

Ασαφές παραμένει το κίνητρο του δράστη ο οποίος το πρωί της Πέμπτης (11/5) πυροβόλησε και σκότωσε δύο 44χρονους άνδρες σε εργοστάσιο της Mercedes κοντά στη Στουτγκάρδη. Μεταξύ των εργαζομένων κυκλοφόρησε η φήμη ότι υπήρξε διαπληκτισμός με αφορμή τις εκλογές στην Τουρκία, δεν επιβεβαιώνεται ωστόσο από την εταιρία ή από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την Stuttgarter Zeitung, ούτε ο δράστης ούτε τα δύο θύματα είναι εργαζόμενοι της Mercedes, αλλά της συνεργαζόμενης εταιρίας παροχής υπηρεσιών Logistics Rhenus Automotive. Ο 53χρονος δράστης ακινητοποιήθηκε από την ασφάλεια του εργοστασίου και στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, σωστικά συνεργεία και δύο ελικόπτερα.

Το ένα από τα θύματα εξέπνευσε επιτόπου, ενώ το δεύτερο υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μεταξύ των εργαζομένων κυκλοφορεί η φήμη ότι το επεισόδιο ακολούθησε διαπληκτισμό με αφορμή τις εκλογές στην Τουρκία, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία ή την εταιρία.

«Ζητούμε κατανόηση για το γεγονός ότι δεν σχολιάζουμε την εξέλιξη των γεγονότων και τα πιθανά κίνητρα, καθώς οι επίσημες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης δεν συμμετέχουμε σε εικασίες», αναφέρει η Mercedes σε ανακοίνωσή της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία απασχολεί στην περιοχή περισσότερους από 35.000 εργαζόμενους, ανακοίνωσε επίσης ότι μελετά το ενδεχόμενο αναβάθμισης των όρων ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της, όπου όμως, όπως επισημαίνεται, φθάνουν καθημερινά εκατοντάδες φορτηγά από διάφορες άλλες εταιρίες.

«Το πρωτόκολλο ασφαλείας ελέγχεται συνεχώς», ανέφερε η εταιρία, αλλά ένας ενδελεχής έλεγχος για όπλα ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, όπως γίνεται στα αεροδρόμια, θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA