Τέσσερα παιδιά – ανάμεσά τους νήπιο 11 μηνών –, χαμένα στη ζούγκλα, στο τμήμα του Αμαζονίου που διασχίζει την Κολομβία, μετά τη συντριβή μικρού αεροσκάφους η οποία στοίχισε τη ζωή στη μητέρα τους και άλλους δύο ενήλικους, βρέθηκαν ζωντανά χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε ο κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο. «Έπειτα από δύσκολη επιχείρηση έρευνας των ενόπλων δυνάμεών μας, βρήκαμε ζωντανά τα τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν μετά τη συντριβή» την 1η Μαΐου στη Γουαβιάρε, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανέφερε ο κ. Πέτρο μέσω Twitter.
Υπενθυμίζεται πως το μονοκινητήριο αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τη Δευτέρα 1 Μαΐου γύρω στις 7:34 π.μ. όταν εκτελούσε το δρομολόγιο Αραρακουάρα - Σαν Χοσε ντελ Γουαβιάρε, με επτά επιβαίνοντες: τον πιλότο, δύο ενήλικες και τέσσερις ανήλικους.
Σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου, ο πιλότος ανέφερε βλάβη στον κινητήρα και αμέσως κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η τελευταία ηλεκτρονική επαφή του αεροσκάφους εντοπίστηκε 175 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσε ντελ Γουαβιάρε, στον ποταμό Απάπορις.
Οι ανήλικοι επιβίωσαν με φρούτα και κατασκευάζοντας αυτοσχέδια καταφύγια και βρέθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.
- Αρχεία Έπσταιν: Σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν τον πρίγκιπα Άντριου σκυμμένο πάνω από γυναίκα στο πάτωμα
- Η ταινία και ο ρόλος για τα οποία διέγραψε το ΚΚΕ τον Μιμή Φωτόπουλο
- Πεθαίνοντας στους χώρους δουλειάς: Η Βιολάντα, τα ελλιπή στοιχεία και τα «αόρατα» εργατικά ατυχήματα
- O «μακάβριος θρύλος» για τις δύο Καρυάτιδες στο μπαλκόνι της Αγίων Ασωμάτων
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.