Μενού
vatikan
Η είσοδος της Αγίας Άννας στο Βατικάνο | @colmflynnire
  • Α-
  • Α+

Ένας άνδρας 40 ετών, σε «διαταραγμένη ψυχική κατάσταση» σύμφωνα με τις αρχές, εισέβαλε χωρίς άδεια με το ΙΧ αυτοκίνητό του στο Βατικανό, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Μπήκε στο κρατίδιο από την κεντρική είσοδο της Αγίας 'Αννας. Όταν Ελβετοί φρουροί και μέλη της χωροφυλακής διαπίστωσαν ότι δεν διέθετε άδεια κατάφερε να εισέλθει στο Βατικανό, βάζοντας μπρος το αυτοκίνητό και αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Χωροφύλακας πυροβόλησε στα λάστιχα το ΙΧ, πετυχαίνοντας τον προφυλακτήρα. Ο 40χρονος συνέχισε να οδηγεί το αυτοκίνητο με ταχύτητα και έφτασε μέχρι την αυλή του Σαν Ντάμαζο, όπου ο πάπας Φραγκίσκος υποδέχεται προσκεκλημένους και επισκέπτες του. Ο άνδρας ακινητοποιήθηκε από τη χωροφυλακή του Βατικανού και υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση. Στην συνέχεια, μετήχθη σε κελί στην έδρα της χωροφυλακής του Βατικανού.

Η φύλαξη στην είσοδο στο μοναστήρι της Αγίας Μάρθας, στο οποίο διαμένει ο πάπας Φραγκίσκος, ενισχύθηκε και οι πόρτες του έκλεισαν ήδη προτού συλληφθεί ο οδηγός, μόλις το αυτοκίνητο παραβίασε τον έλεγχο στην πύλη της Αγίας 'Αννας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.