Μενού
india - sygkroysi trenon
Σύγκρουση τρένων στην Ινδία | Twitter - @Roshan Yadav
  • Α-
  • Α+

Σύγκρουση τρένων σημειώθηκε στην ανατολική Ινδία την Παρασκευή, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας μετά από μετωπική σύγκρουση που είχε με εμπορική.

Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς αλλά και για αρκετούς τραυματίες. Τα ΜΜΕ επικαλούνται αξιωματούχους, ενώ το βρετανικό Sky News κάνει λόγο ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως αναφέρεται, περισσότερα από 179 άτομα νοσηλεύτηκαν μετά το ατύχημα της Παρασκευής στην περιοχή Balasore της πολιτείας Οντίσα. «Σχεδόν 50 ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο σημείο, αλλά οι τραυματίες φαίνονται υπερβολικά πολλοί. Μεγάλος αριθμός λεωφορείων κινητοποιείται για να μεταφέρει τους τραυματίες στο νοσοκομείο» γράφουν αξιωματούχοι στο Twitter.

Η επιχείρηση και η ανάρτηση Μόντι

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διασώστες επιχείρησαν να απελευθερώσουν 200 ανθρώπους που υπάρχει φόβος ότι είχαν παγιδευτεί στα εκτροχιασμένα βαγόνια. Το Coromandel Express, το οποίο εκτελεί δρομολόγια από την Καλκούτα προς το Τσενάι, εκτροχιάστηκε μετά τη σύγκρουση και έπεσε στην απέναντι γραμμή, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι δήλωσε «θλιμμένος» από το δυστύχημα και δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης στο σημείο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.