Μενού
pakistan - kakokairia
Κακοκαιρία στο Πακιστάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ένα ισχυρό «κύμα» κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες μέρες το βορειοδυτικό Πακιστάν, με τα κύρια «συστατικά» των ακραίων φαινομένων να είναι οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν στα όρια του κυκλώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού έχουν χάσει τη ζωή τους 27 άνθρωποι, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, με τους περισσότερους θανάτους να προκαλούνται από κατάρρευση κτιρίων, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Τουλάχιστον 12 άνθρωποι θάφτηκαν αφού κατέρρευσαν στέγες και τοίχοι των σπιτιών τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ταϊμούρ Αλί Χαν, εκπρόσωπος της επαρχιακής αρχής διαχείρισης καταστροφών (PDMA).

Ποιες περιοχές πλήττονται

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπανού, ανάμεσά τους πέντε αδέλφια ηλικιών από δύο έως έντεκα χρονών. Περισσότεροι από 140 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότερα από 200 εκτρεφόμενα ζώα πέθαναν, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Η κακοκαιρία έπληξε τέσσερις περιοχές της επαρχίας Κιμπέρ-Πανκτούνκβα αργά χθες Σάββατο και οι τοπικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι Αρχές ανέφεραν επίσης ότι ένας κυκλώνας από την Αραβική Θάλασσα πλησιάζει το Πακιστάν και την Ινδία.

Η επαρχιακή αρχή διαχείρισης καταστροφών της επαρχίας Σιντ εξέδωσε προειδοποίηση για πολύ έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους έως και 100 χλμ/ανά ώρα που αναμένονται κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το περσινό καλοκαίρι, η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας επλήγη από πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των μουσώνων που σκότωσαν πάνω από 1.700 ανθρώπους, πλημμύρισαν το ένα τρίτο της χώρας και κατέστρεψαν αρκετά κτήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.