Μενού
titanikos
Τιτανικός | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν και ο έφηβος γιος του είναι μεταξύ των πέντε ανθρώπων που αγνοούνται στο τουριστικό υποβρύχιο που ξεκίνησε για να δει το ναυάγιο του Τιτανικού, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τρίτη (20/6).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, ο 48χρονος Shahzada Dawood και ο 19χρονος γιος του Sulaiman Dawood είναι μεταξύ των επιβατών στο μικρό υποβρύχιο σκάφος που μίσθωναν τουρίστες για να δουν το διάσημο ναυάγιο, το οποίο βρίσκεται περίπου 4.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού.

Μάλιστα, η οικογένεια του 48χρονου επιχειρηματία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι: «Είμαστε ευγνώμονες για την ανησυχία που δείχνουν οι συνάδελφοι και οι φίλοι μας και θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλους να προσευχηθούν για την ασφάλειά τους».

dawood
Ο Shahzada Dawood | World Economic Forum

Η οικογένεια Dawood είναι από τις πλουσιότερες στο Πακιστάν, ενώ έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Βρετανία και πιστεύεται ότι ζει σε μια έπαυλη του Surrey. Ο πατέρας του Shahzada, ο 79χρονος Hussain είναι ο Πρόεδρος της Dawood Hercules Corporation, που παράγει χημικά και της Engro Corporation, που παράγει λιπάσματα, τρόφιμα και ενέργεια. Γεννήθηκε στη Βομβάη αλλά σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

harding
Ο Hamish Harding

Το αγνοούμενο τουριστικό υποβρύχιο με πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Hamish Harding, θεωρείται ότι έχασε τον προσανατολισμό του ενώ βρισκόταν ακριβώς πάνω από τον προορισμό του, τον περιβόητο Τιτανικό. Ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος εξερευνητής Paul-Henri Nargeolet βρίσκεται επίσης στο πλοίο, ενώ ο CEO της OceanGate, Stockton Rush, πιστεύεται ότι είναι το πέμπτο μέλος του πληρώματος.

nargeolet
Ο Paul-Henri Nargeolet | Instagram

Το ταξίδι, που κοστίζει 250.000 δολάρια κατ’ άτομο, ξεκινά από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά, και φτάνει στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα. Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί.

rush
O Stockton Rush | OceanGate

Όπως αναφέρει η Guardian, η αμερικανική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα για κάποιο σχόλιο, αφού πολλά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για τη βοήθεια που λάβαμε από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ανοιχτής θαλάσσης, στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το σκάφος» πρόσθεσε η OceanGate.

Η εταιρεία αυτήν την περίοδο εκτελεί την πέμπτη «αποστολή» της στον Τιτανικό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η αποστολή αυτή ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το όχημα Titan, ένα υπερσύγχρονο και απλούστατο στη χρήση του υποβρύχιο διαθέτει οξυγόνο αρκετό για να επιβιώσουν οι επιβαίνοντες μέχρι και 96 ώρες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κάτι που σημαίνει πως για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο εσωτερικό του, ο χρόνος έχει αρχίσει ήδη να μετράει αντίστροφα.

Οι ειδικοί στα υποβρύχια φοβούνται ότι το σκάφος βρίσκεται σε πολύ μεγάλο βάθος για ένα επανδρωμένο υποβρύχιο διάσωσης, όπως το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσουν σε αυτό είναι χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριζόμενο όχημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA