Μενού
bild
Bild | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

«Βόμβα» στον χώρο των μίντια έρχεται να ρίξει η Bild καθώς η δημοφιλής γερμανική εφημερίδα ετοιμάζεται να απολύσει πολλούς δημοσιογράφους και να τους αντικαταστήσει με την... Τεχνητή Νοημοσύνη!

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα, η Bild σχεδιάζει να απολύσει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, πέραν των περικοπών στις θέσεις εργασίας, η Bild φέρεται αν είναι έτοιμη να αναδιοργανώσει τις περιφερειακές εφημερίδες της, κίνηση που θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες απολύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η εφημερίδα έστειλε μήνυμα στο προσωπικό της όπου αναφέρει ότι «δυστυχώς θα αποχωριστεί συναδέλφους που έχουν καθήκοντα, τα οποία στον ψηφιακό κόσμο εκτελούνται από Τεχνητή Νοημοσύνη ή/και αυτοματοποιημένες διαδικασίες». Στους εργαζόμενους βρίσκονται συντάκτες, επιμελητές κειμένων, διορθωτές και προσωπικό επεξεργασίας φωτογραφιών.

«Το ChatGPT μπορεί να κάνει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη»

Το μήνυμα ακολουθεί την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου, Mathias Döpfner, τον Φεβρουάριο, στην οποία αναφερόταν ότι η Bild σκοπεύει να γίνει «μια αμιγώς ψηφιακή εταιρεία μέσων ενημέρωσης». Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT θα μπορούσαν «να κάνουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη από ό,τι ήταν ποτέ - ή να την αντικαταστήσουν», δήλωσε.

Ο όμιλος Axel Springer υποστηρίζει ότι εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT «θα μπορούσαν να κάνουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη από ό,τι ήταν ποτέ ή να την αντικαταστήσουν».

Παράλληλα, προέβλεψε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι καλύτερη στη συγκέντρωση πληροφοριών από τους δημοσιογράφους (ανθρώπους) αν και η ερευνητική δημοσιογραφία και ο πρωτότυπος σχολιασμός θα επιβιώσουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA