Μενού
prigkozin
Πριγκόζιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζει στη Λευκορωσία και το Μινσκ ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μίλησε ο Μαρκ Ουόλκερ, γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η «μετακόμισή» του στη γειτονική χώρα της Ρωσίας προήλθε μετά από την παραχώρηση αμνηστίας στον ίδιο και την απόσυρση των διώξεων σε αυτόν και στους άνδρες του που συμμετείχαν στην «ανταρσία». Ο Ουόλκερ, μιλώντας χθες για την κατάσταση, έκανε λόγο ότι ο Πριγκόζιν ζει σε «ένα ξενοδοχείο χωρίς παράθυρα».

Τι δήλωσε ο Ουόλκερ

Όπως αναφέρει η βρετανική Sun, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς εκφράζονται φόβοι ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα οργανώσει σχέδιο για τη δολοφονία του αρχηγού του ιδιωτικού στρατού των μισθοφόρων.

«Αυτό θα έδειχνε ποια είναι η νοοτροπία του. Υπήρξε ένας αριθμός ατόμων ρωσικής υπηκοότητα, οι οποίοι όταν είχαν έρθει σε σύγκρουση με τον Πούτιν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μυστηριωδώς έπεσαν από παράθυρα του πέμπτου, έκτου ή έβδομου ορόφου».

Άξιο αναφοράς είναι ότι τα «γεράκια του Κρεμλίνου» άσκησαν κριτική στον Πούτιν αφού απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον των πραξικοπηματιών που πυροβόλησαν ρωσικά αεροσκάφη. Ο Igor Girkin, πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών της FSB που ηγήθηκε των – υποστηριζόμενων από τη Ρωσία – δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, χαρακτήρισε την απάντηση του Πούτιν «αξιοθρήνητη».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA