Μενού
parisi-epeisodia
Επεισόδια στο Παρίσι | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Αποφάσεις για την καταστολή των διαδηλώσεων έλαβε η κυβέρνηση της Γαλλίας μετά τη δολοφονία του 17χρονου εφήβου σε προάστιο του Παρισιού από αστυνομικό κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου. Η χώρα «βράζει» με αρκετά καλέσματα να γίνονται σε καθημερινή βάση.

Πιο συγκερκιμένα, η πρωθυπουργός της χώρας, Ελίζαμπεθ Μπορν ανακοίνωσε σήμερα (30/6) την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των βίαιων επεισοδίων.

parisi epeisodia
Επεισόδια στο Παρίσι | Associated Press

Τι ανακοίνωσε η Μπορν

Θα αναπτυχθούν επίσης «πρόσθετες κινητές δυνάμεις», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας (..) που ενδέχεται να ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με τις καταστάσεις ανά περιοχή» θα ακυρωθούν.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που συνεδρίασε το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν.

parisi
Παρίσι | Associated Press

Κατηγορεί τα social media ο Μακρόν

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της χώρας, Εμάνουελ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης για την κρίση, έριξε την ευθύνη για τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις στα social media.

«Οι πλατφόρμες και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στις κινήσεις των τελευταίων ημερών». Μάλιστα, σημείωσε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουν το Snapchat και το TikTok, τα οποία χαρακτήρισε ως «χώρους διοργάνωσης βίαιων συγκεντρώσεων».

Παράλληλα τόνισε ότι μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως αυτές που ανέφερε, θα πρέπει να συνεργαστούν με τις γαλλικές αρχές για να κατευνάσουν τα βίαια επεισόδια.

Όπως διευκρίνισε, αναμένει «αίσθημα ευθύνης» από τις μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ιδίως το Snapchat και το TikTok, μέσω αυτών οργανώνονται «βίαιες συγκεντρώσεις» και οι οποίες «προκαλούν επίσης μια μορφή μίμησης βίας, που οδηγεί νεότερους να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα».

«Έχουμε μερικές φορές την αίσθηση ότι κάποιοι από αυτούς αναβιώνουν στο δρόμο τα βιντεοπαιχνίδια που τους έχουν δηλητηριάσει», τόνισε.

«Θα υποβάλλονται αιτήματα όπου είναι χρήσιμο και όποτε είναι χρήσιμο, να υπάρχει ταυτοποίηση όσων χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απευθύνουν εκκλήσεις για ταραχές ή να εντείνουν τη βία», ανέφερε.

parisi - epeisodia
Επεισόδια στο Παρίσι | AP
parisi - epeisodia
Παρίσι | AP
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.