Μενού
tiktoker
Tiktoker στην Αγία Σοφία | TikTok
  • Α-
  • Α+

Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία  φέρεται να επέβαλαν οι Αρχές της χώρας, όπως αναφέρει το HalkTV, σε έναν Έλληνα TikToker ο οποίος τράβηξε βίντεο που υψώνει την ελληνική σημαία στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Το βίντεο, μάλιστα, το ανάρτησε στην ομώνυμη πλατφόρμα.

Στο βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ακούγεται να λέει: «Η Αγία Σοφία θα είναι πάντοτε εκκλησία. Και όχι απλά εκκλησία, ελληνική εκκλησία. Ζήτω η ΕΛΑΣ. Ζήτω η Κωνσταντινούπολη. Η Πόλη θα είναι πάντοτε ελληνική πόλη», λέει ο νεαρός.

Αντίστοιχα, στην ανάρτησή του αναφέρει ότι «η ιστορία δεν ξεχνιέται. Το Βυζάντιο υπήρξε και θα υπάρχει εδώ. Ζούμε με την ευχή ότι κάποτε θα επιστρέψει σε αυτούς που πραγματικά ανήκει».

@kondylas_m Η ιστορία δεν ξεχνιέται . Το Βυζάντιο υπήρξε και θα υπάρχει εδώ . Ζούμε με την ευχή ότι κάποτε θα επιστρέψει σε αυτούς που πραγματικά ανήκει .. 🇬🇷 #turkey #istanbul #greece #greekflag #hagiasophia #history #byzantine #byzantineempire #kondylas #kondylastour #foryou ♬ original sound - Μιχάλης Κονδύλας

Αντίδραση από την Τουρκία

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως το Halk TV, έκαναν αναφορές στο περιστατικό, το οποίο αναρτήθηκε πριν από τέσσερις μέρες και υπογράμμισαν ότι οι τουρκικές Αρχές ερεύνησαν το βίντεο και επέβαλαν στον νεαρό Έλληνα την απαγόρευση εισόδυ στη χώρα. Παράλληλα το πρακτορείο EHA News κάνει λόγο για «πρόκληση από Έλληνα πολίτη».

Από την πλευρά της η εφημερίδα Yeni Safak σχολίασε στο Twitter ότι ο νεαρός «προκάλεσε» με την απόφαση του να σταθεί με την ελληνική σημαία «μπροστά από το τζαμί της Αγιάς Σοφιάς».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.